kontrira pobunjenicima / Bernardićeva lista za odstrel: Iz stranke namjerava izbaciti Grbina i Hajdaš Dončića, na meti je i Obersnel

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ako ih ne izbaci na Predsjedništvu stranke, Bernardić je spreman zatražiti suspenzije za 'pobunjenike' na Glavnom odboru

3.7.2018.
16:05
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić jučer je vodio razgovore s članovima Predsjedništva tražeći potporu za izbacivanje Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, možda čak i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela iz stranke. On intenzivno radi na tome da dobije potporu većine u Predsjedništvu za svoju listu za odstrel s obzirom da mu ne pada na pamet da se povuće s mjesta predsjednika Stranke. 

Ako u tome ne uspije na današnjem Predsjedništvu tada je, kako saznaje Novi list, spreman zatražiti suspenzije za "pobunjenike" na Glavnom odboru, gdje sigurno ima čvršću potporu. Istovremeno, čak i neki od njegovih najbližih suradnika u Predsjedništvu smatraju da bi Bernardić trebao odstupiti kako bi se izbjegao raskol stranke, a to su mu otvoreno i poručili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranku bi, u slučaju njegovog odstupanja, na godinu dana kao v.d. predsjednik preuzeo Zlatko Komadina kao potpredsjednik s najvećim brojem glasova, a u međuvremenu bi se isprofilirali kandidati za novog predsjednika.

Kako sada stvari stoje, pismo "pobunjenika" koji traže njegov odlazak potpisalo je šest članova Predsjedništva, a također šest ruku ima i sam Bernardić za ideju o isključenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se oduzme on kao predsjednik, ispada da je Predsjedništvo podijeljeno u omjeru 6:6, a pet ruku je još neopredjeljeno, stoga će obje strane do sazivanja sjednice nastaviti vršiti pritisak na "nesvrstane".

Inače, pismo "pobunjenika" još nije predano Bernardiću, mada ga je potpisalo 50-ak ljudi, upravo zato jer još nije bilo prilike za to s obzirom da šef stranke još nije sazvao redovnu sjednicu, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo