GOST DIREKTA / 'Beroš je nesposoban, resor vodi skandalozno'. Grbin u Direktu prvi put otkrio što bi o pobačaju pisalo u Ustavu

Ne želi komentirati nedostatak podrške od Bernardića i socijaldemokrata

14.6.2022.
22:57
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin gost je RTL Direkta.

Upitan ima li smisla tražiti opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša drugi put u godinu dana kaže kako, da čovjek radi svoj posao, to ne bi morali činiti. Ističe kako je ministar nesposoban, način na koji vodi resor je skandalozan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da zbog Beroša zdravstvo rapidno propada, a tu nabraja slučajeve sumnjive nabave bolničkih uređaja, slučaj Čavajde… Ističe kako su pokušali na druge načine riješiti ovaj problem, od ministra dobiti odgovor, a "ako ga vladajući žele zadržati nakon svega što se dogodilo, onda je jasno da Plenković i ekipi do bolesnika u ovoj zemlji ni najmanje nije stalo", govori.

Ne želi komentirati nedostatak podrške od Bernardića i socijaldemokrata, a što se tiče Možemo! govori kako će o izlasku na izbore za dvije godine o svemu na vrijeme obavijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ministar zdravstva /

Beroš: 'Vrijeme je za raspravu o budućnosti zdravstva u EU. Zajednički je cilj zaštita zdravlja naših građana'

Image
ministar zdravstva /

Beroš: 'Vrijeme je za raspravu o budućnosti zdravstva u EU. Zajednički je cilj zaštita zdravlja naših građana'

Upitan što je s pobačajem u Ustavu kažu da su konzultirali stručnjake za ustavno pravo, a u Ustavu bi pisali sljedeće: "žena ima pravo na izbor, na slobodno odlučivanje o rađanju djece, a država mora osigurati pretpostavke za ostvarivanje tog prava".

"Ustavni sud srušio je nedavno referendum rekavši da je obmanuta javnost, ali mi pažljivo radimo na tome. Do kraja mjeseca pustit ćemo ga u saborsku raspravu", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i inflaciju, a tvrdi i kako je stranka dobila tri do četiri puta veći račun za struju. "Veći problem je kada se to dogodi poduzetnicima koji moraju, recimo, peći kruh. Znamo da je cijena struje narasla i da raste cijena žitarica", rekao je.

Navodi kako se Vlada ne nosi s time, a SDP je, kaže, izašao s mjerama. "Austrija je donijela paket težak nekoliko desetaka milijardi eura jer je svjesna da s građanima mora pomoći. Prvo onima najsiromašnijima, oko njih stvoriti štit da to prežive. Naše mjere ne moraju prihvatiti, ali su onda dužni predložiti svoje", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da su dvije najvažnije stvari koje Vlada može napraviti, a to je pomoć prema umirovljenicima i najsiromašnijima. Tu je i osiguranje poduzetnicima da mogu funkcionirati. "Vlada ima kako pomoći, ima mehanizme, novčana sredstva. Obveza je da reagiramo, pomognemo i osiguramo da društvo funkcionira", ističe.

Naposljetku, govorio je i o reorganizaciji izbornih jedinica tako da trenutno glas ne vrijedi isto. "Ako nemamo pravedan izborni sustav onda je pitanje kako pravedno ostvariti sve drugo", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, upitan je i mijenja li imidž jer je angažirao Alexa Brauna. "Radimo, svjesni smo da u nekim situacijama smo bolji, u drugima slabiji, a to je komunikacija. A to je pomoć", kaže. Ipak, bio je savjetnik i Zorana Milanovića pa nije pobijedio na izborima, a predsjednik SDP-a govori kako je tada bilo neriješeno, ali u odnosu na to kada je krenuo, komunikacijski pomaci su se dogodili, zaključio je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo