BEROŠ OBEĆAO / 'Naći ćemo financijska sredstva za veledrogerije i napraviti sve da ne dođe do nedostatka lijekova'

Image
Foto: Damir Krajac/PIXSELL

U srijedu se nastavljaju razgovori u Ministarstvu financija

20.7.2020.
15:52
Damir Krajac/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u ponedjeljak da će u srijedu nastaviti razgovore s predstavnicima veledrogerija o nagomilanim dugovima te da će sigurno naći određena sredstva kako bi veledrogerije prebrodile krizu.

Image
na potezu ministarstvo /

RTL doznaje: Zbog dugova prema veledrogerijama, počela je obustava dostave lijekova bolnicama

Image
na potezu ministarstvo /

RTL doznaje: Zbog dugova prema veledrogerijama, počela je obustava dostave lijekova bolnicama

"U srijedu imamo nastavak razgovora u Ministarstvu financija i sigurno ćemo naći određena financijska sredstva koja će pomoći da prebrode tu krizu koja je nastala i intenzivirala se upravo zbog  epidemije koronavirusa i krize", rekao je Beroš novinarima nakon konferencije za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su problemi koji su gomilani desetljećima, a sada su došli na naplatu", ističe ministar. Poručio je da će napraviti sve da ne dođe do nedostatka lijekova.

Beroš je naglasio kako ne bježi od rješavanja toga pitanja te će on osobno, Vlada i Ministarstvo financija napraviti određeni iskorak da bi riješili problem, međutim, najvažnije je utemeljiti "dobru priču za nadalje". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće biti moguće da se generiraju ovoliki dugovi jer će to i ubuduće predstavljati određen problem", istaknuo je Beroš.

Još kao pomoćnik ministra zdravstva sudjelovao je u prethodnim razgovorima koji su se održavali sukcesivno svakih šest mjeseci pa smatra da to nije dobro.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo utemeljiti, pogotovo zbog građana i bolesnika, priču koja će biti znanstveno i klinički utemeljena i financijski održiva. O tome razgovaramo u Ministarstvu zdravstva, uključujući i sve druge sudionike i participante tog procesa. Siguran sam da ćemo naći adekvatno rješenje", uvjerava Beroš.

Upitan koje su bolnice u najvećim problemima, odgovorio je kako nije dobio nikakve informacije od bolnica da su u problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici veledrogerija u ponedjeljak su poručili da zbog nagomilanih dugova i nestašice, više od 20 bolnica u Hrvatskoj neće dobiti naručene lijekove. Dug je veći od četiri milijarde i 200 milijuna kuna i veledrogerije traže pod hitno milijardu kuna da prežive ljeto kao i formiranje radne skupine za trajno rješavanje ovog problema.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo