NAKON PISMA LIJEČNICE / Beroš nakon pisma anonimne liječnice: 'U KB Dubrava je poslana zdravstvena inspekcija'; Za RTL se oglasio i ravnatelj bolnice

Image
Foto: RTL / PIXSELL

KB Dubrava je u ovom trenutku preuzela na sebe najveći dio odgovora prema covid-19 pozitivnim bolesnicima

26.10.2020.
13:45
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je u KB Dubravu poslao zdravstvenu inspekciju koja će istražiti okolnosti iz anonimnog pisma liječnice, objavljeno u medijima, koja tvrdi da u bolnici nedostaje hrane, lijekova te kisika za covid-19 pacijente.

Image
tko je odgovoran? /

Liječnica potvrdila nagađanja o alarmantnom stanju u KB Dubrava: 'Pacijentica je tri dana ležala gola'

Image
tko je odgovoran? /

Liječnica potvrdila nagađanja o alarmantnom stanju u KB Dubrava: 'Pacijentica je tri dana ležala gola'

Beroš je rekao kako će zdravstvena inspekcija provjeriti je li u pitanu neadekvatno postupanje bilo da je riječ o opskrbi hranom, lijekovima, kisikom  ili bilo čime drugim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna nova kriza koja se ne može usporediti ni sa jednom dosadašnjom krizom, osim s Domovinskim ratom, i tu je potreban određeni brzi odgovor i prilagodba novim okolnostima", kazao je i dodao kako je KB Dubrava u ovom trenutku preuzela na sebe najveći dio odgovora prema covid-19 pozitivnim bolesnicima.

"Već se radi na preraspodjeli kadrova, ne samo liječnika i medicinskih sestara, i učinit ćemo sve da pomognemo KB Dubrava da funkcioniraju na najbolji način", rekao je Beroš koji je online sudjelovao na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U posljednjih nekoliko tjedana broj bolesnika s bolešću COVID-19 koji se liječe u Primarnom respiratorno-intenzivističkom centru KB Dubrava se značajno povećao. Svakodnevno hospitaliziramo 20 do 30 novih bolesnika u prostore koji su prilagođeni njihovim zdravstvenim potrebama i kliničkoj slici. Istovremeno rade i svi ostali odjeli bolnice. To je dovelo do opterećenja zdravstvenih djelatnika KB Dubrava, koji ulažu nadljudske napore u zbrinjavanju pacijenata na čemu im se ovim putem želim zahvaliti. Zahvaljujući njihovom radu pacijenti dobivaju svu potrebnu medicinsku skrb'', istaknuo je za RTL ravnatelj KB Dubrava Srećko Marušić.

Što se tiče informacija o tome da je, kako je jučer izvijestio RTL, voditelj službe za osiguranje kvalitete u KB Dubrava podnio ostavku, Marušić nam je odgovorio: ''U vezi pritužbe dr. Radića naglašavam da je kolega podnio zahtjev za Sporazumnim raskidom ugovora o radu iz osobnih razloga''.

''Sve navode doktorice ispitat će Povjerenstvo za unutarnji nadzor KB Dubrava'', odvratio je Marušić vezano uz pismo anonimne liječnice koja tvrdi da u bolnici nedostaje hrane, lijekova te kisika za covid-19 pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo