MINISTAR ZDRAVSTVA / Beroš na pitanje o opozivu: 'Čudi me ekstremna briga oporbe za zdravstveni sustav. Osjećam podršku Vlade i premijera'

U ovom trenutku je najvažnije da se prijavimo za cijepljenje, kazao je Beroš

22.4.2021.
17:34
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš u Općoj bolnici Karlovac rekao je da se došao zahvaliti svim djelatnicima i vodstvu bolnice na aktivnostima koje provode u pružanju zdravstvene zaštite svim bolesnicima. 

"Tijekom svibnja i lipnja dolaze nam veće količine cjepiva i moramo zajednički odgovoriti na te zahtjeve", kazao je Beroš te najavio i da su pred njim i reforme u zdravstvenom sustavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo realno sagledati i naše stanje i dogovoriti određeni kontroling i podesiti mjerne elemente. Slaže se jedna priča adekvatnog financijskog promišljanja u hrvatskom zdravstvenom sustavu", kazao je Beroš u Karlovcu i čestitao zdravstvenim djelatnicima na modelu koji su osmislili. 

"To će nam biti potpora u našoj odluci da promijenimo stvari u zdravstvenom segmentu, da ga učinimo financijski stabilnim, ali i da održimo stupanj kvalitete i usluga koje nudimo bolesnicima", kazao je Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku je najvažnije da se prijavimo za cijepljenje. Ako cijepimo 50 do 55 posto populacije do kraja lipnja, to će omogućiti vraćanje u staro normalno i vraćanje uobičajenim životnim aktivnostima, ekonomskim trendovima, a to je jako važno", kazao je Beroš. 

Na pitanje kakvo je stanje u bolnicama, Beroš je odgovorio da treba pratiti broj zaraženih i da se onda može procijeniti punjenje bolničkih kapaciteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počelo je od Dubrovačko-neretvanske županije, ali su oni epidemiološkim mjerama uspjeli suzbiti širenje zaraze, nastavilo se to u Primorsko-goranskoj županiji koja je i na jučerašnji dan vodeća u Hrvatskoj po incidenciji, a početkom tjedna smo u Varaždinu ponovno počeli bilježiti veće opterećenje. To su ti neumorni brojevi koji nam se uvijek vraćaju", kazao je Beroš te dodao da je komunikacija u sustavu najvažnija, ali i da se sustav opskrbio aparatima. 

"Izazov bi mogao biti kadar, ali njega ćemo raspoređivati u odnosu na potrebe", rekao je i dodao da jedni drugima moraju pomagati. Naglasio je da je dio liječnika već prebačen iz jednih u druge bolnice. Jutros je imao sastanak svih ravnatelja zagrebačkih bolnica jer u Dubravi žele otvoriti još intenzivnih jedinica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio na pitanje o opozivu

Na pitanje o njegovom opozivu koji traži oporba odgovorio je: "Ne bih se odgovorno ponio da nakon nekih medijskih istupa nisam pitao najbliže suradnjke što misle o mom planu i aktivnostima koje provodim. Legitimno je pravo oporbe prozivati me, iako mislim da će u konačnici oni koji su dužni procijeniti moj rad biti građani, a poglavito pacijenti. Nemam ništa protiv toga. Ekstremna briga oporbe za zdravstveni sustav me čudi. Imali su mogućnosti tijekom svojih Vlada pokrenuti stvari na bolje, ali se to nije dogodilo nikad do sad. Kriza nam svima mora otvoriti oči da su reforme u zdravstvenom sustavu nužne i to stalno govorim. Govorim da zdravstveni sustav nije održiv. Spreman sam provesti reforme ako ću imati potporu Vlade i premijera".  

"U ovom trenutku osjećam podršku Vlade i premijera", kazao je Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo