IZ INICIJATIVE ZA RTL.HR / Berošu 'malo čudno' što liječnici nisu prvo razgovarali s njim? 'Ma nije moguće da se opet laže...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/MEMEohod_lijecnika/Instagram/Screenshot

Inicijativa mladih liječnika na prosvjedu, 24. rujna pred Ministarstvom tražit će reformu zdravstvenog sustava i specijalističkog usavršavanja, pregovore o radnim pravima liječnika, kao i izmjene uredbe o koeficijentima

23.9.2022.
20:24
Patrik Macek/PIXSELL/MEMEohod_lijecnika/Instagram/Screenshot
VOYO logo

Zbog stanja na njihovom radnom mjestu, a dijelom i zbog epidemije koja je dodatno unazadila zdravstveni sustav - Inicijativa mladih liječnika pozvala je na veliki prosvjed 24. rujna ispred Ministarstva zdravstva.

Uoči prosvjeda oglasilo se i Ministarstvo zdravstva. U četvrtak su izvijestili kako su u srijedu primili dopis Inicijative u kojem mladi liječnici zahtijevaju sastanak. Kao prvi slobodan termin predložen im je ponedjeljak, 3. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da i Inicijativa mladih liječnika prepoznaje nužnost reformskih promjena i ukazuje na određene probleme koji se mogu riješiti jedino konstruktivnim razgovorom s mjerodavnim sugovornicima", poručio je tim putem ministar zdravstva Vili Beroš.

Image
ŠTO ĆE REĆI MINISTAR? /

Mladi liječnici organiziraju veliki prosvjed: 'Ne stigne se otići na WC, javiti obitelji. Zahtijevamo reformu sustava'

Image
ŠTO ĆE REĆI MINISTAR? /

Mladi liječnici organiziraju veliki prosvjed: 'Ne stigne se otići na WC, javiti obitelji. Zahtijevamo reformu sustava'

Istaknuo je tim putem kako je javno iskazivanje nezadovoljstva legitimno pravo svakog pojedinca, no kako ga "malo čudi prvotno najavljivanje prosvjeda, bez pokušaja ostvarivanja direktnog dijaloga s Ministarstvom do srijede - netom prije prosvjeda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta se tvrdnja nikako nije svidjela Inicijativi. "Ma nije moguće da se opet laže i manipulira… Ili smo možda trebali poslati mail u tri primjerka, pečatirati i ovjeriti kod bilježnika?", napisali su.

Naime, na svom su Instagram profilu objavili kako su pozvali na razgovor danima prije prosvjeda - a ne "netom". U e-mailu koji su priložili jasno se vidi datum slanja dopisa - 14. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: MEMEohod_liječnika/Instagram/Screenshot
Image
Foto: MEMEohod_liječnika/Instagram/Screenshot

"Mi smo od prvog dana ušli u ovo otvoreno, kako bismo pokušali riješiti nagomilane probleme koji se desetljećima zanemaruju u zdravstvu. Odgovornost je lajtmotiv našeg prosvjeda. Želimo odgovornu administraciju koja služi liječnicima i pacijentima. Menadžment koji stvara poticajnu radnu okolinu i preuzima odgovornost za svoje propuste. Želimo i da mi budemo odgovorni. Odgovorni za liječenje svojih pacijenata, a ne za papirologiju, krpanje rasporeda i ostale beskorisne, nametnute obaveze uprave", poručuju za RTL.hr iz Inicijative.

Inicijativa mladih liječnika na prosvjedu, 24. rujna pred Ministarstvom tražit će reformu zdravstvenog sustava i specijalističkog usavršavanja, pregovore o radnim pravima liječnika, kao i izmjene uredbe o koeficijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo