Dan bez mobitela u prometu / Besplatna mobilna aplikacija koja može pomoći vozačima: hoće li ona smanjiti broj prometnih nesreća?

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti uz potporu MUP-a, provodi preventivne akcije koje će kulminirati 21. listopada

30.9.2017.
18:30
VOYO logo

Počela je kampanja za smanjenje prometnih nesreća uzrokovanih korištenjem mobitela, a pokrenuta je i besplatna mobilna aplikacija koja može pomoći vozačima. Hrvatska udruga menadžera sigurnosti uz potporu MUP-a, provodi preventivne akcije koje će kulminirati 21. listopada jer će se taj datum ubuduće obilježavati kao Dan bez mobitela u prometu. 

Vozači masovno koriste mobitel tijekom vožnje. I to priznaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje istraživanje kaže kako čak 91 posto vozača u Hrvatskoj koristi mobitel tijekom vožnje. I to tako da ga doslovno drže u ruci. Samo 20 posto njih, koristi handsfree. 

Policija je tijekom 2015. i 2016. vozačima koji su koristili mobitel u vožnji ispisala 75596 kazni. Prve godine kažnjeno je 38960 vozača, a lani njih 36636.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog problema je pokrenuta i besplatna mobilna aplikacija. Dovoljno je da je vozač uključi čim sjedne u auto. 

A sva komunikacija ostat će zabilježena. Koristit će je i neka poznata lica koja su se odazvala kampanji na Korzu. I sami priznaju kako koriste mobitel u vožnji. Kažu često, pa su zato punili i državni proračun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika kaže kako je uz brzinu i alkohol, korištenje mobitela u vožnji novi ubojica na cestama. Možda bi drakonske kazne pomogle, ali treba mijenjati navike vozača i prometnu kulturu. Baš zato, 21. listopad inaugurirat će se kao nacionalni Dan bez mobitela u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo