napredovala na poslu / Bila jedina kandidatkinja: Šeksova kći postala šefica Općinskog suda u Osijeku

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Slavoniji je poznata kao prva sutkinja koja je još 2015. donijela presudu o ništetnosti ugovora i preplaćenim kamatama na kredit u švicarcima

29.9.2019.
13:55
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednicom Općinskog suda u Osijeku u petak je imenovana Zrinka Šeks-Poštić, kći jednog od najmoćnijih HDZ-ovaca Vladimira Šeksa.

Zrinka Šeks-Poštić bila je zamjenica predsjednika osječkog Općinskog suda, a od travnja, kad je dotadašnji predsjednik Davor Mitrović imenovan sucem Županijskog suda, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban imenovao ju je v. d. predsjednice Općinskog suda, piše Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je raspisan natječaj za predsjednika Općinskog suda u Osijeku, Zrinka Šeks-Poštić se kandidirala. Bila je jedina kandidatkinja pa Državno sudbeno vijeće (DSV) nije imalo dvojbi.

No, početkom godine Šeksova kći nije se najbolje provela na DSV-u. U veljači su se birala tri suca Županijskog suda u Osijeku, a konkuriralo je 18 kandidata, među kojima i Šeks-Poštić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su izvještavali da je Šeksova kći na dnu liste po bodovima. Lokalni mediji pisali su da je Šeksova kći vrlo kvalitetna sutkinja, a mnogi su se začudili što nije napredovala.

U Slavoniji je poznata kao prva sutkinja koja je još 2015. donijela presudu o ništetnosti ugovora i preplaćenim kamatama na kredit u švicarcima, koji je bio podignut za osobni automobil. Nakon što nije imenovana u Županijski sud, bilo je komentara da se pravosudni sustav koji je Šeks stvarao okrenuo protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo