PRIMJER SVIMA / Bili smo kod 96-godišnje bake Savke iz Slavonskog Broda koja je spasila psića i ganula cijelu naciju

Image

Jedna baka velikoga srca od smrti je spasila štene. Ništa ne bi bilo čudno da ona nema 96 godina i da ne živi od 600 kuna mirovine. Upravo je zato njezina priča privukla mnoge u Hrvatskoj koji su joj donirali hranu za Udomljene životinje

31.1.2018.
18:35
VOYO logo

Ima 96 godina, jedva hoda, ali srce veliko za pse i mačke. Baka Savka Mijatović iz Slavonskoga Broda spasila je nedavno psića s ulice. Emotivan je bio ponovni susret nje i Snurkija. I suze su krenule.

"Žao mi je životinje, kako dječurlija ova sad nedokazana, kako njih narod odgaja tu djecu. Oni idu neki dan, šutaju njih trojica – drugi razred, treći. Šutaju po travi nešto, ne znam jel' je mačka ili je štene", priča nam Savka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin Marko joj je s ulice donio psića. Preplašenog, drhtavog i punog buha, pa su ga kupali - priča baka. "Osuši se on, kad počne se opet češat'. Pa je Šišo metio još jednu šerpu vode, pa ćemo ga još okupat'. Kad smo ga okupali drugi put po noći je zaspo. Cijelu noć je spav'o k'o malo dijete", kazala nam je Savka.

Udomila ga je. A sad joj je ostala osmogodišnja kujica Luna, koju je pokupila na ulici, kao i tri male mačke. Njih je sterilizirala uz pomoć udruge Charlijevi anđeli. "Znaš šta, sad su neki teret skinuli s vrata. Kad su njih sredili. Kažem, počet će se macit, pa ne možeš ih bacat. Šta ćeš s njima", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek se brinula za životinje, kaže ponosno sin. "Pa njoj je preča životinja nego ona. To je milion posto. Vi dođite večeras, ne pozna vas, pošaljite pet mačaka i dva psa – ostavit, nosi unutra. Ona je takva", kazao nam je Marko.

Ova baka živi od 600 kuna mirovine. "Mala mi je penzija, al volim njima dat' neg' ja jest'. Volim životinju uvijek, nisam nikad u životu kokoš zaklala", govori nam Savka. Zato u dvorištu bake Savke vlada sloga među životinjama, u što bi se mogli ugledati i ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo