mvep potvrdio / Bili su u karanteni: Hrvati iz Tirola vraćaju se u zemlju, s njima je i grupa Slovenaca

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ističe se da se Tirol nalazi u karanteni, a za neka mjesta poput Ischgla, Galtuera i St. Antona na snazi je i postroženi režim potpune izolacije

29.3.2020.
23:01
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski državljani koji su boravili u karanteni u Tirolu u nedjelju su krenuli u Hrvatsku, objavilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da je s tom skupinom prema svojim domovima krenula i skupina Slovenaca.

"U zajedničkoj koordinaciji hrvatskog i slovenskog veleposlanstava u Beču, u popodnevnim satima omogućen je polazak 13 hrvatskih državljana autobusom prema austrijsko-slovenskoj granici, odakle su nastavili put do Hrvatske", kaže se u priopćenju iz ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe se da se Tirol nalazi u karanteni, a za neka mjesta poput Ischgla, Galtuera i St. Antona  na snazi je i postroženi režim potpune izolacije.

"Za kretanja i napuštanje mjesta boravka moraju se ishoditi višestruka odobrenja odnosno dozvole od nadležnih austrijskih tijela", ističe ministarstvo te dodaje da hrvatsko veleposlanstvo u Beču "nastavlja predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana, kao i pružati svu drugu pomoć hrvatskim državljanima na području Republike Austrije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tirol je jedno od žarišta epidemije Covida-19 u Austriji. Tamošnje skijalište Ischgl povezano je sa stotinama slučajeva zaraze u Austriji, Njemačkoj i skandinavskim zemljama.

Posjetitelji iz Danske, Norveške, Njemačke, Austrije i Islanda su početkom ožujka po povratku kućama počeli biti pozitivni na testovima za koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo