PRITUŽBE DIP-U / Birače mamili alkoholom i kobasicama

Image
Foto: Photos.com

Krovna zajednica Bajaša Hrvatske i kandidata na izborima za zastupnika manjina Željka Baloga tvrde da je na biračkome mjestu u Kuršancu bilo nepravilnosti jer se organiziranjem prijevoza i dijeljenjem kobasica i pića pokušalo utjecati na birače da glasuju za Bajru Bajrića.

7.12.2011.
16:10
Photos.com
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo odbilo je kao neosnovan prigovor udruge Krovne zajednice Bajaša Hrvatske i kandidata na izborima za zastupnika manjina ŽeljkaBaloga, koji su tvrdili da je na biračkome mjestu u Kuršancu bilo nepravilnosti jer se organiziranjem prijevoza i dijeljenjem kobasica i pića pokušalo utjecati na birače da glasuju za BajruBajrića, jednog od 23 kandidata.

Balog je na izborima u XII. izbornoj jedinici za zastupnika kojeg biraju pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine završio na drugome mjestu i za pobjednikom Veljkom Kajtazijem zaostao je 0,53 posto, to jest manje od 30 glasova.

Bajrić, za kojeg se navodno kobasicama i pićem agitiralo u međimurskome mjestu Kuršancu, osvojio je peto mjesto.

DIP je utvrdio kako na tome biračkome mjestu nije bilo kršenja izborne šutnje ni remećenja javnog reda i mira te da na autobusima i kombijima kojima su birači prevoženi nisu bili istaknuti plakati, slike ili oznake.

Balog je neuspješno tvrdio i kako je bilo nepravilnosti na biračkome mjestu u Murskome Središču jer se jednoj pripadnici romske nacionalne manjine nije dopustilo glasovati za zastupnika manjine. No, DIP je utvrdio kako ona nije upisana u popis birača za pripadnike nacionalnih manjina te da je birački odbor pravilno postupio kad joj nije dopustio da glasuje za kandidata manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo