TAKO JE DO POTPISA LAKO / Ljutiti vjernik: 'Biskup Košić je na misi tražio da damo potpis Marijani Petir'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Politici nije mjesto u crkvi jer da nam je do politike onda bismo na misu išli u Sabor, a ne u crkvu, poručuju vjernici

17.4.2019.
15:40
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

''Dosta nam je politike s oltara. Dođemo na misu zbog vjere, a onda slušamo poruke biskupa Košića da damo potpis za Marijanu Petir'', vidno ljutit ispričao je vjernik koji je bio na nedjeljnoj misi u crkvi sv. Ilije u Donjim Kukuruzarima dva dana prije roka predavanja popisa kandidata za Europski parlament.

Isto je napravio svećenik u sv. Antunu Padovanu u Hrvatskoj Kostajnici i ostalim crkvama na području Sisačko-moslavačke županije, kazao je čitatelj 24sata i dodao: ''Nije to prvi put da nam svećenici poručuju, odnosno preporučuju što bismo kao vjernici trebali raditi. Politici nije mjesto u crkvi, jer da nam je do politike, onda bismo na misu išli u Sabor, a ne u crkvu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što kažu u Sisačkoj biskupiji? Iz njihova Ureda za odnose s javnošću za 24sata su poručili: ''Biskup je samo odobrio da se skupljaju potpisi za Marijanu Petir pred crkvama, i to nije bila nikakva izvanredna aktivnost jer su se tako, primjerice, skupljali potpisi i za inicijativu Željke Markić''.

Petir je ovih dana detaljno opisivala kako je u dva dana prikupila 11.361 potpis, no iako je bilo onih koji su je pitali koliko joj znači podrška biskupa Vlade Košića, nije ga ni spomenula, kao ni prikupljanje potpisa pred crkvama.

Ponavljala je da je odbila ponudu premijera Andreja Plenkovića da se učlani u HDZ kako bi bila na listi te je dnevniku kazala: 'U subotu sam bila s više od stotinjak predstavnika različitih udruga uzgajivača konja, gdje sam im na skupštini njihova Saveza objašnjavala reformu Zajedničke poljoprivredne politike. Oni su me pitali kako to da ne izlazim na izbore i tko će ih zastupati. Javile su se i mnoge druge udruge poljoprivrednika, ali i građani pojedinačno s istim pitanjem' te su se u nedjelju sami, ponudili da joj pomognu u prikupljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo