Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Koga bi doveli Isusu?

Biskupija se ispričala i objasnila zašto su djeca na vjeronauku crtala nevjernike

Iz biskupije tvrde da vjeroučiteljica nije željela bilo što nametati svojim učenicima

Image

škola

Vijesti.hr/ 18.11.2018. u 22:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Katehetski ured Dubrovačke biskupije oglasio je o slučaju vjeroučiteljice koja je u korčulanskoj osnovnoj školi Petra Kanavelića od učenika zatražila da nacrtaju svoje prijatelje koji ne idu na vjeronauk s obrazloženjem da je takvima potrebna pomoć od Boga, kako je za Telegram.hr posvjedočila majka učenice prvog razreda. 

"U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa", stoji u priopćenju tajnika Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije Šime Zupčića.

"Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao", zaključuje Zupčić. 

Vijesti.hr/ 18.11.2018. u 22:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
243 osobe pod povećalom

Božinović za RTL o velikoj istrazi USKOK-a: 'Ljudi su se organizirali da plate za izrugivanje zakona'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba