PROMOCIJA PLUS ZA RTL / Bitka za HDZ: Birači lijevih stranaka žele ostanak Plenkovića, a desnih priželjkuju - pobjedu Kovača!

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL

Kovač bilježi najveću potporu među biračima Hrvatskih suverenista, Neovisnih za Hrvatsku i Domovinskog pokreta Miroslava Škore

9.3.2020.
22:48
Josip Regovic/PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Po rezultatima istraživanja o izborima u HDZ-u, koje je za RTL provela agencija Promocija Plus, i u općoj populaciji i među biračima HDZ-a u utrci za predsjednika stranke vodi aktualni predsjednik Andrej Plenković

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Plenković i iduće četiri godine bude prvi čovjek HDZ-a želi 46,5 posto ispitanika opće populacije, a Miru Kovača bira nešto više od četvrtine - 26,2 posto.

Zanimljivo je u ovom istraživanju da birači stranaka ljevice na čelu HDZ-a žele ostanak Andreja Plenkovića ili ih ti izbori uopće ne zanimaju dok birači desnih stranaka žele promjenu na čelu vladajuće stranke i više se opredjeljuju za Kovača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća potpora Plenkoviću među biračima HSLS-a i SDP-a

Najveću potporu Andrej Plenković ima među biračima HDZ-a - 77,6 posto. No, čak 66,7 posto birača HSLS-a želi ostanak Plenkovića na vrhu HDZ-a, dok su na visokom trećem mjestu birači SDP-a, njih 54,1 posto bi "glasalo" za Plenkovića kao predsjednika HDZ-a.

Potporu od 50 posto Plenković još ima i među biračima stranke Pametno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANAK

Birači suverenista, Neovisnih za Hrvatsku i Škorinog pokreta za Kovača 

S druge strane, Miru Kovača i smjenu na čelu HDZ-a mahom većinski podržavaju birači desnih stranaka. Tako je za Kovača 62,5 posto birača Hrvatskih suverenista i Neovisnih za Hrvatsku. Slijede birači novoosnovanog Domovinskog pokreta Miroslava Škore koji je po najnovijem CRO Demoskopu na trećem mjestu po rejtingu, odmah iza SDP-a i HDZ-a. Čak 61,9 posto Škorinih birača želi Kovača za predsjednika HDZ-a, a isto želi i 59,1 posto birača Mosta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i da više birača stranke Milana Bandića, njih 53,8 posto, želi smjenu na čelu HDZ-a, dok ih 23,1 posto želi da predsjednikom ostane Plenković. Među strankama čije birače u najvećem postotku ne zanimaju izbori u vladajućoj stranci su oni Starta (62,5 posto), Glasa (50 posto) i IDS-a (41,7 posto). 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo