napad lopatom za snijeg / Bitka za najvažniju poziciju u zgradi: susjedi nasrnuli jedan na drugoga zbog položaja predstavnika suvlasnika

Image

Tužna je to slika do čega mogu dovesti loši odnosi među ljudima koji žive vrata do vrata, ali i koliko je pozicija predstavnika suvlasnika važnija nego što to mnogi misle

28.1.2017.
10:35
VOYO logo

Vječne svađe oko čišćenja i popravaka u zgradi te ulaganja u objekt u zajedničkom vlasništvu, u Jägerovoj 18 u Osijeku, nedavno su rezultirale policijskom intervencijom zbog pokušaja napada susjeda na susjeda, i to ni manje ni više nego lopatom za snijeg, javlja Glas Slavonije. Tužna je to slika do čega mogu dovesti loši odnosi među ljudima koji žive vrata do vrata, ali i koliko je pozicija predstavnika suvlasnika važnija nego što to mnogi misle.

Do ovoga je sukoba došlo jer suvlasnici zagrade u Jägerovoj 18 od 2011. godine ne mogu postići dogovor oko izbora predstavnika suvlasnika. Do tada je predstavnik bio Milorad Nikčević, a kad je on hospitaliziran zbog narušenog zdravlja, tu je ulogu preuzeo Zlatko Klobučar, kojega dio suvlasnika optužuje kako u sedam godina na položaju predstavnika suvlasnika nije napravio ništa za zgradu. Pokušali su ga i opozvati s navedene pozicije, ali nisu uspjeli u svojoj namjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zgrada se ne čisti već godinama, iako postoji zakonska obveza da se za to angažira servis za čišćenje koji smo svi spremni plaćati iz pričuve. Umjesto toga Klobučar sastavlja rasporede koji će suvlasnik i kada čistiti snijeg, gospođe od 80 godina same peru stubište i iznose velike kante za smeće na ulicu... Nije za nas pokrenuo ni postupak etažiranja, ni ishođenja energetskog certifikata. Za sedam godina koliko je predstavnik suvlasnika riješio je postavljanje 12 metara oluka na zgradu s dvorišne strane i promjenu interfona, a za posao predstavnika, kako doznajemo iz izvješća Zavoda za stanovanje, uzimao je 2885,04 kune godišnje. Jasno da smo nezadovoljni!", pričaju Glasu Slavonije suvlasnici, koji su 24. studenoga 2016. godine umjesto Klobučara izabrali Nediljka Marinovića, inače predstavnika i suvlasnika susjedne zgrade te odlučili kako će raskinuti ugovor sa Zavodom za stanovanje kao upraviteljem zgrade, a umjesto Zavoda angažirati tvrtku Domar d.o.o.

No, opoziv Klobučara i raskid ugovora sa Zavodom pokazuje se nemogućim, jer suvlasnici nemaju zajedno u posjedu 51 posto zgrade. U ovakvom ozračju dolazi do svakodnevnih sukoba između dviju grupacija suvlasnika u zgradi, zbog čega je naposljetku 14. siječnja 2017. u zgradu došla i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristaše Marinovića i Domara d.o.o. tvrde kako je za sve kriv Klobučar koji se “čvrsto drži pozicije predstavnika suvlasnika, iako svoj posao u tome smislu ne obavlja”. S druge strane, Klobučar i oni koji ga podržavaju zgroženi su upornošću suprotne strane da predstavnikom suvlasnika bezrazložno imenuju nekoga tko u Jägerovoj 18 uopće nije suvlasnik.

"Problema u međuljudskim odnosima u zgradi je mnogo. Od toga da postoje stanari koji od 2015. ne podmiruju svoje novčane obveze koje dijele s drugim suvlasnicima do toga da im smeta ako netko posadi drvo u zajedničkom dvorištu. No, osnovni je izvor sukoba činjenica da bi svi oni htjeli da se u zgradi mnogo toga radi, da se organizira čišćenje, a nitko ne pristaje na podizanje iznosa pričuve i onda okrivljuju mene da ne radim ništa",  zaključuje prozvani Klobučar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo