Istraživanje CRO DEMOSKOP / Bitka za Zagreb i okolicu: Bandićeva stranka ne prelazi prag, SDP puno popularniji od HDZ-a

Image
Foto: PIXSELL

SDP u zagrebačkoj regiji ima 4 postotna poena veću potporu nego na nacionalnoj razini

12.9.2019.
11:55
PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji početkom rujna najpopularnija stranka bio je SDP, HDZ je na drugom mjestu, dok više niti jedna stranka ne prelazi izborni prag od 5 posto. Rezultati su to istraživanja CRO Demoskop agencije Promocija Plus koje je provedeno za RTL početkom rujna. 

Kako je RTL ekskluzivno objavio za vikend, na nacionalnoj razini HDZ vodi s 27 posto potpore, slijedi ga SDP s 24,4 posto. Izborni prag od 5 posto na nacionalnoj razini prelaze još samo dvije liste. Nezavisna lista Mislava Kolakušića je na 5,9 posto, a Most je na 5 posto. Potom slijede HSS (3,3 posto), NHR (2,6 posto), HNS (1,9 posto), Živi zid  i stranka Milana Bandića s 1,9 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP u zagrebačkoj regiji 5 postotnih poena jači od HDZ-a

No, kada se u ovom istraživanju pogleda samo "zagrebačka regija" koja obuhvaća Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, ljestvica popularnosti bitno je drugačija. 

Image

OTKRIVAMO Kako stranke stoje u Zagrebu i okolici? Bandić ne prelazi prag, a HDZ nije najpopularniji

Image

OTKRIVAMO Kako stranke stoje u Zagrebu i okolici? Bandić ne prelazi prag, a HDZ nije najpopularniji

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno razloga za zadovoljstvo ima predsjednik SDP-a Davor Bernardić jer njegova stranka u zagrebačkoj regiji vodi s 28,6 posto što je 4 postotna poena više nego na nacionalnoj razini. HDZ Andreja Plenkovića je u Zagrebu i okolici na drugom mjestu s 22,9 posto te u ovoj regiji bilježe 4 posto manju potporu nego na nacionalnoj razini. Dvije najveće hrvatske stranke su ujedno i jednine koje su u zagrebačkoj regiji iznad izbornog praga. 

Bandić ispod praga

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, za kojeg se ovaj tjedan u medijima pisalo da bi mogao dati ostavku na čelu grada i upustiti se u utrku za predsjednika, u Zagrebu i okolici je treća snaga s 4,3 posto potpore, dok na nacionalnoj razini ona iznosi 1,9 posto. Nezavisna lista Mislava Kolakušića u Zagrebu i okolici bilježi potporu 3,3 posto (5,9 na nacionalnoj razini). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj regiji 2,9 posto potpore imaju Most, Živi zid i Stranka Ivana Pernara, dok potporu od 2,4 posto bilježe HSS i NHR.

Napomena: Cijelo istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 2. rujna do 6. rujna 2019. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 1300 punoljetna građana Republike Hrvatske. Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo