svi su u kampanji / Bitka za Zagreb je počela, kandidati su puni obećanja: Evo koji su im prvi potezi ako dobiju povjerenje birača

Kandidati za gradonačelnika družili su se s građanima, upozoravali na probleme...

6.3.2021.
20:30
VOYO logo

Iako smo još daleko od službene kampanje za lokalne izbore, ova je sunčana subota pokazala kako je borba za Zagreb dobrano počela. 

Kandidati za gradonačelnika družili su se s građanima, upozoravali na probleme: jedni na zapuštenu javnu infrastrukturu, drugi na probleme pojedinih naselja, treći predstavljali kako bi oni upravljali Zagrebom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'kad smo kod bajki...' /

Filipović o Škori: 'Neka kaže kako je novcima od kućica i najskupljeg parkinga gradio svoj dvorac'

Image
'kad smo kod bajki...' /

Filipović o Škori: 'Neka kaže kako je novcima od kućica i najskupljeg parkinga gradio svoj dvorac'

Raštrkali su se diljem metropole, svi smatraju da Zagreb nema vremena za čekanje, a ako baš oni osvoje povjerenje građana znaju i što će prvo učiniti. 

"Ima toliko problema vezanih za vodoopskrbu, odvodnju, gospodarenje otpadom, upravljanje zelenim površinama, za promet, za vrtiće i škole toliko je problema da jednostavno ono što je najvažnije je promijeniti sustav upravljanja", kaže Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konsolidacija gradskih financija i odgovorno upravljanje financijama je condicio sine qua non transparentnoj i uspješnoj obnovi grada i svih projekata koje planiram napraviti", tvrdi Davor Filipović.

Dio kandidata u prvom potezu cilja na pomoć potresom pogođenim zagrepčanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građane koji žive izvan svojih stanova zbog potresa i plaćaju visoke račune za struju i grijanje da ih izjednačim s građanima Banovine koji nemaju taj trošak, taj trošak će i njima biti skinut", jasno će Joško Klisović.

"Naći ću sredstva da dobiju 100 postotnu obnovu, konstrukcijsku obnovu, jer 20 posto novca što ljudi trebaju dati ako su nezaposleni to je pokazatelj da su u jednako lošoj situaciji kao i oni u Petrinji, Glini i Sisku bez obzira što žive u Zagrebu", ističe Vesna Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkretan prvi potez je da ću zaustaviti javnu nabavu Gornjogradske gimnazije koja iznosi preko 108 milijuna kn, a trebalo bi koštati 50 milijuna kuna…", naglašava Zvonimir Troskot.

Svoja obećanja dao je i Miroslav Škoro koji je iz centra grada najavio ulazak u utrku, i započeo novi rat s HDZ-om na trećim izborima u tri godine.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je onaj gospodin koji se zove Trnoružica spavao je 4 godine glasova za sve u zagrebačkoj Skupštini, sad se probudio i dijeli okolo lekcije, malo je zakasnio", kazao je Škoro.

"On može pričati o bajkama jedino iz svog dvorca kojeg je sagradio novcima od advenstkih kućica i najskupljeg parkinga u Zagrebu, malo više sadržaja bi volio čuti, a  malo manje pričanja bajki", uzvraća Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević od danas ima i stranicu na društvenim mrežama, bavila se sadnjom stabala, ali ime kandidata stranke rada i solidarnosti još, kaže, nemaju.  

"Idući tjedan stranački sastanci dogovor na tijelima stranke i na vrijeme informacija predstavnicima medija", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi se naravno vide i u drugom krugu, a građani imaju nešto više od dva mjjseca za proučiti programe, prosuditi obećanja i izabrati nasljednika Milana Bandića. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo