Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
govor mržnje na brojnim pročeljima

Bitno je da ga više nema, a ne tko ga je maknuo: u Karlovcu uklonjen grafit koji je pozivao na ubijanje srpske djece

Grafit autora koji je potkovan mržnjom, ali ne i znanjem hrvatskog jezika je uklonjen, no mržnja i dalje vrišti s brojnih karlovačkih pročelja

Image
Foto: kaportal.rtl.hr
Vijesti.hr/ 30.1.2017. u 15:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Je li uklanjanje bilo i ranije planirano ili ga je inicirao jučerašnji javni poziv potpredsjednika Gradskog vijeća Ivice Margarina (NS-Reformisti) predsjedniku Damiru Mandiću (HDZ) da naloži uklanjanje grafita u kojem se poziva na ubijanje srpske djece, nebitno je; bitno je da grafita više nema. Novim je priopćenjem o tome izvijestio Margarin, zahvalivši Mandiću na brzoj reakciji, piše KAportal.rtl.hr.

Također se i Mandić zahvalio Margarinu na  građanskoj akciji, ali i prijekoru da se grafit trebao ukloniti čim je nastao.

Image
Foto: kaportal.rtl.hr
Image
kaportal.rtl.hr

(Foto: KAportal.rtl.hr)

"Gradsko komunalno redarstvo je poduzelo sve potrebne korake sukladno svojim ovlastima i nadležnostima da se navedeni grafit ukloni. Ovim putem pozivam sve suvlasnike i vlasnike objekata i javnih zgrada na kojima se nalaze grafiti neprimjerenog sadržaja (a ima ih u gradu još) da zaista ulože trud i uklone ih, jer to nam je na koncu i obveza", kaže Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Bilo kakvi izrazi mržnje, aktivnosti kojima se potiče na mržnju, isključivanje, razdvajanje i diskriminaciju za mene su neprihvatljivi. Nije problem pomoći ukloniti ovaj grafit, ali njegovo uklanjanje neće riješiti puno dublji problem koji iza ovoga grafita leži. Osuđujem ovakav čin, ali ako svi zajedno ne osudimo ovakva promišljanja, ako ne odgajamo tolerantnu djecu koja će prihvatiti različitosti i uvažavati ih, u konačnici ne uništavati tuđu imovinu, rješavat ćemo i dalje samo posljedice, a ne samu srž problema", dodaje.

Grafit autora koji je potkovan mržnjom, ali ne i znanjem hrvatskog jezika je uklonjen, no mržnja i dalje vrišti s brojnih karlovačkih pročelja, pa bi komunalno redarstvo moglo nastaviti obilazak terena.

Upravo se čita

Vijesti.hr/ 30.1.2017. u 15:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba