Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
AFERA 'AGRAM'

Bivša načelnica pravnih poslova zagrebačkog Gradskog ureda: 'Bandić do ovog kaznenog postupka nije niti znao za mene'

Bivša načelnica zamolila je sud da prekine kazneni progon koji, kako je naglasila, narušava njezin i ugled i egzistenciju njezine obitelji

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hina/ 24.1.2022. u 16:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivša načelnica pravnih poslova zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Koraljka Rožanković Uremović je, iznoseći obranu u aferi ''Agram'', odbacila Uskokove optužbe da je sudjelovala u malverzacijama sa zamjenom zemljišta.

''Nisam kriva za djelo koje mi se stavlja na teret. Štoviše, u ugovor sam stavila raskidnu klauzulu kako bi Grad Zagreb pravno lakše izašao iz tog posla'', kazala je Rožanković Uremović u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu.

Rožanković Uremović je dodala da ''s njezine strane nije bilo nikakvih pogodovanja'' te da s tadašnjim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem nije imala kontakata. ''Mislim da Bandić do pokretanja ovog kaznenog postupka uopće nije niti znao za mene'', nadodala je.

Image
ZAUSTAVIO GA PRESRETAČ

Muškarac vozio pijan i bez vozačke, nije mu prvi put: Policija tražila 120 dana pritvora, sud ga pustio na slobodu

Iznoseći svoju obranu, bivša načelnica je zamolila sud da prekine kazneni progon koji, kako je naglasila, narušava njezin i ugled i egzistenciju njezine obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Ova golgota, koja traje od 2013. godine, nije poljuljala moju vjeru u pravdu i pravosuđe'', zaključila je Rožanković Uremović koja nije željela odgovarati na pitanja obrane i Uskokovih tužitelja.

Prema Uskokovoj optužnici, bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nekadašnja pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba Ines Bravić i Koraljka Rožanković Uremović znali su da je vrijednost zemljišta koju Grad Zagreb daje u zamjenu tvrtki Bramgrad znatno veća od Bramgradove ponude Gradu Zagrebu te da su time izravno pogodovali Bramgradu.

Upravo se čita

Uz to, Uskok tereti i direktora Bramgrada Branka Mihaljevića da je načinio lažnu specifikaciju navodnih troškova na lokaciji Leprovička-Ivekovićeva ulica u iznosu od 9,6 milijuna kuna. Pritom je Mihaljević, tvrdi Uskok, predao Gradu Zagrebu četiri lažna neistina računa, a priznati su i navodni troškovi preseljenja tvrtki Bramgrad od 7,5 milijuna kuna.

Obranu u aferi ''Agram'' ranije je iznio suvlasnik tvrtke C.I.O.S. koji je nakon smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića postao prvooptuženi u ovom slučaju, a tužiteljstvo ga tereti za neimovinsku korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Optužnicu protiv Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i 15 njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Na raspravi početkom ožujka 2021. postupak protiv Bandića je obustavljen budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače prošle godine.

Hina/ 24.1.2022. u 16:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba