poziv američkog generala / Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobila unosnu ponudu za posao

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović uskoro će posjetiti i kćer na Harvardu

26.2.2020.
7:35
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uskoro će otputovati SAD, kako bi posjetila kćer koja studira na Harvardu, a možda će tom prilikom obaviti i određene razgovore vezane za svoju buduću karijeru.

Nakon što joj je završio mandat predsjednice Republike, ona je aktivirala opciju na osnovu koje pola godine ima pravo na plaću u visini 24 tisuće kuna te zatim još šest mjeseci 50 posto tog iznosa. Ali, za pretpostaviti je da neće do kraja koristiti ovu mogućnost. Kako je Kolinda Grabar-Kitarović sam nedavno izjavila, dosad je već dobila puno poslovnih ponuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je, doznaje Novi list, i ona američkog Brookings instituta, koju bivša predsjednica nije prihvatila jer joj nije bila dovoljno privlačna.

Brookings institut, sa sjedištem u Washingtonu, jedan je od najuglednijih liberalnih think tankova i postoji već više od 100 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Institut okuplja preko 300 stručnjaka iz cijelog svijeta. Predsjednik Brookingsa je od 2017. umirovljeni američki general John Allen, kojeg je Grabar-Kitarović kao predsjednica primila sredinom 2015. u ulozi posebnog izaslanika predsjednika SAD-a za globalnu koaliciju u borbi protiv Islamske države, a u rujnu 2018. on ju je ugostio u svom institutu.

Nije isključeno da će Grabar-Kitarović u budućnosti surađivati s Brookingsom, ali, prema neslužbenim informacijama, trenutačno nije zainteresirana za posao kod njih. Bivša predsjednica zatražila je od Vlade da joj pronađe prostorije u kojima će biti njezin Ured, određena je u tu svrhu državna rezidencija u Visokoj ulici, pa bi sada bilo neprimjereno da Kolinda Grabar-Kitarović preseli u inozemstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda zakon ne precizira da bivši predsjednik mora boraviti u Hrvatskoj kako bi pet godina imao na raspolaganju Ured, dva službenika, vozača i službeni automobil. Vjerojatnije je da će Kolinda Grabar-Kitarović povremeno odlaziti van kako bi držala predavanja. Ima "dvije ozbiljne ponude za predavanja na stranim sveučilištima o temama iz međunarodnih odnosa i to u trajanju i do jednog semestra", piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo