Brinu se za svoje / Bivši HDZ-ov ministar nakon otkaza u HGK-u i otpremnine postao član uprave državne tvrtke Pleter-usluge. Pogledajte koliku ima plaću

Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list

Njegov četverogodišnji mandat kao član Uprave tvrtke Pleter-usluge službeno je počeo 12. srpnja

21.8.2021.
15:14
Patrik Macek/Vecernji list
VOYO logo

Berislav Rončević, bivši HDZ-ov ministar obrane i unutarnjih poslova za vrijeme Ive Sanadera, početkom je srpnja  imenovan članom uprave državne tvrtke Pleter-usluge, koja se primarno bavi ugostiteljstvom. Pozicija se otvorila nakon što dotadašnjem predsjendiku Uprave Marijanu Marekoviću nije produžen mandat, piše Telegram.

Prošle godine na burzu rada lansirala ga je Hrvatska gospodarska komora, gdje je Rončević dobio otkaz s mjesta savjetnika na pravnim poslovima zbog racionalizacije poslovanja. Ali sada uz opremninu ima novi, više plaćeni posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U politiku je krenuo krajem 2003. godine, a već 2008. se kao ministar MUP-a zbog nekoliko smjena nakon ubojstva Ivane Hodak našao na ulici. Ono po čemu ga se najviše pamti je ipak istraga i nepravomoćna osuda na četiri godine zatvora zbog afere s nabavom 39 vojnih kamiona u vrijeme svog mandata. Ipak, na ponovljenom suđenju je oslobođen svih optužbi. 

Image
slučaj fimi media /

Rončević: 'Sanader me nikada nije tražio da surađujemo s nekom tvrtkom'

Image
slučaj fimi media /

Rončević: 'Sanader me nikada nije tražio da surađujemo s nekom tvrtkom'

U srpnju 2015. godine dobiva posao u pravnoj službi Hrvatske gospodarske komore, gdje mu je plaća bila 17,049 kuna bruto. Zbog pandemije je došlo do racionalizacije poslovanja i u HGK pa je Rončević dobio poslovno uvjetovani otkaz i otpremninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov četverogodišnji mandat kao član Uprave tvrtke Pleter-usluge službeno je počeo 12. srpnja, a morao je priložiti i imovinsku karticu.

Nova plaća bruto iznosi 31.810,82 kune, što neto ispada 20.386,78 kuna. Iz kartice je također vidljivo kako su Rončević i supruga nemalo kreditno opterećeni: za tri kredita koja otplaćuju, mjesečno moraju ukupno izdvojiti 13.277 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo