BIZNIS SA STRUJOM / Bivši HDZ-ovci u energetskom biznisu, Kuščević za RTL: 'Ako trebate rješenje za energetsku učinkovitost...'

Nekad su žarili i palili na političkoj sceni, a novu poslovnu iskru traže u biznisu sa strujom

2.7.2022.
21:17
VOYO logo

Tomislav Karamarko i Lovro Kuščević. Obojica HDZ-ovci i obojica bivši. Jedan ministar, drugi predsjednik stranke. I dok je politika za njih u ovom trenutku prošlost - budućnost obojica vide u proizvodnji električne struje.

Lovro Kuščević pojašnjava - nije riječ o proizvodnji električne energije iz prve ruke, nego o izgradnji sustava na malim i srednjim objektima. Pred kamere nije htio - no dobru reklamu nije propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na raspolaganju sam ako trebate dobro rješenje za popraviti energetsku učinkovitost Vašeg doma, poslovne zgrade ili slično, za ostale angažmane nisam zainteresiran", poručio je Kuščević.

Image
'Politika je 'passe'' /

Karamarkov novi poslovni pothvat: Otvorio tvrtku s kćeri kralja ćevapa, proizvodit će struju

Image
'Politika je 'passe'' /

Karamarkov novi poslovni pothvat: Otvorio tvrtku s kćeri kralja ćevapa, proizvodit će struju

Zainteresirana je i tvrtka Tomislava Karamarka za razvoj pogona za proizvodnju električne energije iz sječke ili mulja. U tvrtki se kao osnivači pojavljuju i Ana Rubelj Gregurić, iz obitelji poznate po proizvodnji ćevapa, Josip Vidović, te direktor u novoosnovanoj tvrtki Igor Tripković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još se nismo odlučili za tehnologiju. Razmatramo opcije konačna odluka ovisit će o izvoru inputa i lokacija koje su nama zanimljive", kazao je Tripković.

Jer proizvodnja iz obnovljivih izvora energije - unosan je posao budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno je vrlo unosan zbog visokih cijena električne energije na tržištu koje probijaju rekordne razine koje nikad nisu viđene, a nisu se ni pretpostavljale. Govorimo o kratkoročnim periodima. Ovakve investicije, one su dugoročne. Gledamo ih na period od 10 godina i u njemu će se dešavati svašta", kazao je Zoran Miliša, energetski stručnjak.

A kako dobro zaraditi Lovro Kušević kojeg čeka suđenje zbog malverzacija sa zemljištem na Braču - odavno je pojasnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako da, zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima, zahvaljujući svom obrazovanju, ima pristojnu plaću općinskog načelnika, pristojnu plaću ministra", objasnio je Kuščević

Nova je životna utakmica Tomislava Karamarka tako odvela u energetski biznis, koji ga je svojedobno zbog afere konzultantica i koštao funkcije prvog potpredsjednika vlade i čelnog čovjeka HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"politika je i prljav posao", kazao je Karamarko pa joj je odlučio barem za sada ostaviti zatvorena vrata.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo