udaljen s funkcije / Bivši istražitelj ratnih zločina na Ovčari: 'Tražio sam Božinovića da me primi zbog ovog, rekao je da nema vremena'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Bio sam na dobrom putu, ali rezultati su, ne mojom krivnjom, izostale. Predmet Ovčara u MUP-u nije postojao do ožujka 2017.'

21.9.2018.
13:56
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši policijski istražitelj ratnih zločina počinjenih na Ovčari 1991., Nikola Kajkić, obratio se javnosti nakon što je u veljači udaljen s čela policijskog tima pod optužbom da je povrijedio službene dužnosti te kazao da ga je u dosadašnjem radu inkriminirao MUP.

"Devet mjeseci sam radio na ovom predmetu. Obavio sam blizu 300 obavijesnih razgovora. Toliko nije napravljeno u zadnjih 10 godina na teritoriju cijele Hrvatske', kazao je Kajkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe koje mu se stavljaju na teret opovrgava, a tvrdi kako se ispitivalo 40 počinitelja zločina. "MUP laže da se nije dovoljno dobro radilo na predmetu Ovčara. Ja sam napravio dobar posao i ne zamjeram si ništa. 

Bio sam na dobrom putu, ali rezultati su, ne mojom krivnjom, izostale. Predmet Ovčara u MUP-u nije postojao do ožujka 2017., ja sam ga oformio", kazao je Kajkić. Tvrdi da je zvao i ministra Davora Božinovića da ga primi zbog predmeta Ovčare, no ministar mu je rekao kako za to nema vremena. Ističe kako istražitelji PU Vukovarsko-srijemske rade u nezadovoljavajućim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo imali službeni automobil, radio sam u dva kvadrata, PU vukovarska ima 3 policijska službenika, a primjerice istarska pet", kazao je. Kajkić tvrdi kako se 27 godina ništa nije radilo te da je tijekom istrage bilo puno ometanja s razina lokalne politike i obavještajne službe.

Kajkić je još na početku obraćanja kazao da ne bi volio da se ovaj događaj dovodi u vezu s najavljenim prosvjedom u Vukovaru, no poručio je kako će na njega ići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo