'Gomila probisvijeta' / Bivši ministar ogorčen: 'Ovo što sam vidio zorno pokazuje kakvo smo mi sje**no društvo i država'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Da je netko istinski veteran, otišao bi u MORH i izvadio potvrdu u kojoj je to ratnoj postrojbi ratovao'

2.10.2018.
7:52
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović na Facebooku se osvrnuo na medijske izvještaje sudskog ročišta na kojemu ministar zdravstva Milan Kujundžić tuži za klevetu bivšeg ministra Andriju Hebranga zbog njegovih istupa o, prema njemu, suspektnom ratnom putu aktualnog ministra.

"Dvojica liječnika u sudnici... Jedan bivši ministar zdravlja, drugi sadašnji ministar zdravlja, gledaju se i cerekaju jedan drugome, oba članovi HDZ. Jedan je optužio drugog da je lažni branitelj. Čin koji zorno pokazuje kakvo smo mi sjebano društvo i država", započinje svoj status Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je netko istinski veteran, otišao bi u MORH i izvadio potvrdu u kojoj je to ratnoj postrojbi ratovao. Da li postoji ijedna zemlja na svijetu u kojoj su veterani rata postali ljudi koji nikada nisu obukli uniformu, a u našem slučaju HV, osim u Hrvatskoj...? Da li postoji ijedna zemlja na svijetu koja donosi zakon i dopušta da se 23 godine nakon rata može ostvariti status ratnog veterana", pita Kotromanović.

"Gomila probisvijeta, jebivjetara postali su i postat će branitelji iako nikada nisu boravili na terenu, a niti su bili u nekoj borbenoj postrojbi. Jad i bjeda, frustracija ...banda jedna. Da bi 1991., 1992. dobili šugavu vojničku plaću od 3 ili 4 tisuće dinara morali smo barem pola mjeseca provesti u tzv. SAO Krajini i ubiti ili biti ubijeni izvodeći akcije, kao i mnogi istinski ratnici od Vukovara do Dubrovnika. Koja sam ja budala bio? Mogao sam malo švercati, malo dezertirati, a onda naći dva svjedoka i lijepo danas postati branitelj", piše Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E sada se pitam di su moje kolege šefovi udruga i generali koji ni riječi nisu rekle nikada javno i osudili ovu sramotu sa registrom branitelja i novoj mogućnosti da se može postati branitelj, a vole si reći da nas oni zastupaju i da brane interese branitelja? Tiha misa. Mene brate više ne zastupajte i ne govorite u moje ime. U ovoj državi treba sve rasturiti i početi graditi od početka...", zaključio je status bivši ministar Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo