UHITILI PET OSOBA / Bivši policajac u obiteljskom narkobiznisu u Zagorju

Image
Foto: ipress.hr

U štaglju Gorupčevih policija je zaplijenila opremu za uzgoj u kontroliranim uvjetima vrijednu više od 500.000 kuna, 4,5 kilograma marihuane te isto toliko kilograma sušenog duhana

31.5.2017.
15:40
ipress.hr
VOYO logo

Štagalj od 150 kvadrata u Hruševcu na području Donje Stubice proteklih godinu dana 45-godišnji bivši policajac Darko Gorupec pretvorio je u skupocjeni laboratorij indijske konoplje iz kojeg je 'tekla' marihuana po Zagorju i Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

U "vrtlarenju" mu je pomagao i njegov 20-godišnji sin Filip koji ju jeuz pomoć jednog maloljetnika, distribuirao dalje. U Zagrebu su "vrtlarili" prijatelji Gorupčevih, Igor B. (27) te Robert K. (41), koji su u četiri profesionalna 'indoor' laboratorija u Maksimiru uz marihuanu proizvodili i ulje kanabisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U štaglju Gorupčevih policija je zaplijenila opremu za uzgoj u kontroliranim uvjetima vrijednu više od 500.000 kuna, 4,5 kilograma marihuane te isto toliko kilograma sušenog duhana.

U zagrebačkom plijenu policija je pronašla sedam kilograma marihuane, ulje kanabisa, 50 stabljika konoplje te novac i opremu. Vrijednost zaplijenjene droge je oko 200 tisuća kuna, a da su je uspjeli prodati zaradilil bi četverostruko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela policijska akcija započela je kada su kriminalisti došli do informacije kako sin njihova bivšeg kolege dila travu koja olako završava po školskim igralištima u rukama djece.

U četvrtak navečer policija je automobila u kojima je bilo 30 policajaca "zauzela" selo. Policajac koji nije sudjelovao u akciji i koji je zasigurno ostao najviše zaprepašten akcijom u selu bio je Darkov brat Željko, voditelj OKC-a zagorske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još prije 10 dana smo naslutili da se nešto sprema jer je Gorupce nadlijetao helikopter, a oko kuće im se šetala nepoznata zgodna žena s velikim psom. Nakon smrti majke Darko je krenuo u obnovu štaglja", ispričao je jedan od susjeda, koji je naglasio da nakon uhićenja selo konačno ima urednu isporuku električne energije.

Darko se ilegalno spojio na priključak struje i "krao" oko 7000 kuna mjesečno kako bi laboratorij opskrbio besplatnom strujom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po kućama su nam sijalice stalno treptale, a susjed na kraju ulice struje skoro pa da je nije ni imao. Otkad je Darko uhićen, struje imamo bez prekida", otkrio je susjed za Slobodnu Dalmaciju.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo