razlog nepoznat / Bivši premijer Tihomir Orešković smijenjen sa svoje poziciji u grupi Teva

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Orešković je nedavno smijenjen s mjesta potpredsjednika za poslovnu efikasnost, gdje se zadržao godinu dana

21.9.2017.
9:21
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković početkom sljedećeg mjeseca odlazi iz Teve, piše Večernji list. 

Još uvijek se ne zna kamo Orešković odlazi i planira li se vratiti u Hrvatsku, no njegovi kolege iz Plive, koja je članica Teva grupe, vjeruju da već ima osigurano novo radno mjesto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je nedavno smijenjen s mjesta potpredsjednika za poslovnu efikasnost, gdje se zadržao godinu dana. Izraelska kompanija u posljednjih nekoliko mjeseci otpustila je velik broj svojih zaposlenika, no Orešković nije komentirao do kakvog je oblika prekida suradnje došlo u njegovom slučaju. 

Osim toga, farmaceutski lanci konsolidiraju narudžbe i rade pritisak na cijene, a dodatan su udarac na Tevino poslovanje bile i skupe akvizicije i problemi s odabirom vodstva kompanije. Nakon svih tih zbivanja najavljeno je masovno otpuštanje, spominjala se brojka od oko šest tisuća zaposlenika. Na domaću Plivu to ipak nije imalo odraza, štoviše, domaća tvrtka kontinuirano zapošljava. Prije neki dan na čelo Teve izabran je Kare Schultz pa neki već povezuju da je ta akvizicija utjecala i na Oreškovićev odlazak. Do Oreškovićeva dolaska na čelo Plive 2012. godine malo tko je znao za njega, s obzirom na to da je karijeru gradio u Kanadi, gdje je i odrastao, a od 2009. godine je unutar Teve u Europi, piše Večernji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo