sređivao sebi i kolegama povišice / Bivši ravnatelj zlouporabama osječku bolnicu oštetio za nekoliko milijuna kuna!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U osječko-baranjskoj policiji u četvrtak nisu mogli potvrditi odnosi li se ta istraga na osječki KBC i njegovog bivšeg ravnatelja Željka Vranješa

11.6.2015.
15:37
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Bivšeg rukovoditelja osječko-baranjske zdravstvene ustanove i voditelja njezine službe za ekonomske poslove policija je kazneno prijavila da su zlouporabama položaja i ovlasti, odnosno obračunom nepripadajućih plaća te nenamjenskim trošenjem sredstava dobivenih iz donacija, tu zdravstvenu ustanovu oštetili za nekoliko milijuna kuna.


U osječko-baranjskoj policiji u četvrtak nisu mogli potvrditi odnosi li se ta istraga na osječki KBC i njegovog bivšeg ravnatelja Željka Vranješa. Navode samo kako je nekadašnji 58-godišnji rukovoditelj zdravstvene ustanove s područja županije od 2008. do 2012. za sebe i više djelatnika protivno zakonu donio rješenja i plaći te nalagao isplatu plaća obračunatih na osnovu nepripadajućih koeficijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tereti ga se da je ovlasti prekoračio i sklapanjem nekoliko ugovora o pružanju pravne pomoći svoje ustanove s osječkim odvjetnikom, te odobravao isplatu novčanih iznosa radi podmirenja ispostavljenih računa za odvjetničke usluge koje nisu u stvarnosti obavljene.

Policija ga sumnjiči i da je, zajedno s 53-godišnjim voditeljem službe za ekonomske poslove, nenamjenski donirao sredstva dobivena iz donacija i tako zdravstvenoj ustanovi nanio štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo