mate radeljić / Bivši savjetnik predsjednice: 'Nudila mi je novac da budem njen tajni suradnik'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Mate Radeljić tvrdi da je predsjednica zloupotrijebila SOA-u

31.12.2019.
11:20
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon RTL-ovog Duela u kojem su sudjelovali predsjednički kandidati Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, reagirao je bivši savjetnik predsjednice Mate Radeljić koji tvrdi da je izrekla neistine o njegovoj smjeni. 

Kolinda Grabar-Kitarović kazala je u RTL Duelu da je smjena Radeljića za nju završen slučaj. "Imam pravo mijenjati savjetnika. Nikad nisam tražila od SOA-e da bude smijenjen. To što je on dezinformirao javnost, to je druga priča", izjavila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radeljić pak tvrdi da je predsjednica zloupotrijebila SOA-u. 

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolinda Grabar-Kitarović u debati na RTL-u  javno je lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u. Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dan danas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je 'Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore'. Ponudila mi je da sudjelujem u njezinoj kampanji kao 'tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati', a za taj posao mi je ponudila i konkretan financijski iznos. To sam odbio i odlučio javno objaviti sve okolnosti pod kojima sam razriješen dužnosti. Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat."

Podsjetimo, Mate Radeljić, savjetnik predsjednice za unutarnju politiku, smijenjen je prije godinu dana, a to se tumačilo kao njezin pokušaj popravljanja odnosa s Vladom koja joj je često bila na meti kritika. U ovoj kampanji bio je savjetnik u stožeru Miroslava Škore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo