tužiti će liječnicu? / Bizaran slučaj u čakovečkoj bolnici: Dječaku prilikom liječenja istisnuli lijepilo u oko, čupali ga na živo

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iz bolnice su izrazili žaljenje zbog nesretnog slučaja i rekli da je liječnici u pitanju poslano upozorenje

1.9.2022.
18:22
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Majka dječaka koji je u Županijsku bolnicu Čakovec došao zbog udarca glavom i puknuća arkade, tvrdi da je njezin sin kući otišao s još težom ozljedom.

Naime, M. J. je čakovečkoj bolnici uputila pritužbu u kojoj stoji da je njezin sin 15. kolovoza zaprimljen u bolnicu nakon što je pao na bazenima i pretrpio ozljedu desne arkade, desne strane lica i hematom čela. U pritužbi stoji da je liječnica predložila da se ljepilom zalijepi ozljeda, no došlo je do nezgode pri kojoj je lijepilo iscurilo u dječakovo oko te mu zalijepilo unutrašnjost oka i vanjski dio trepavica s vjeđama, što je kod djeteta izazvalo strašne bolove i traume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da su na odjelu oftalmologije njenom sinu morali odstraniti trepavice i staviti kreme da bi ljepilo otpustilo, no uzalud.

"Drugo jutro došli smo opet kod doktora koji mu je uspio otvoriti oko, no jako je bilo bolno za dijete. Ljepilo se doslovno čupalo s oka na živo i, nažalost, oko je ozlijeđeno ostalo i danas. U više navrata smo bili na kontrolama i još ćemo morati odlaziti. Rescue gel smo morali platiti o svom trošku 65 kuna za oko i svaku dodatnu mast nadoplaćujemo i čuvamo račune. Ukoliko se oko neće do kraja oporaviti, pričekat ćemo još koji tjedan, ili ukoliko mu vid na to oko bude smanjen u odnosu na drugo oko, bit ćemo primorani tužiti doktoricu", napisala je majka u pritužbi koju prenosi Regionalni tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz spomenute je bolnice stigao i odgovor na tvrdnje majke dječaka, u kojem su izrazili žaljenje zbog nesretnog događaja.

Image
'NENAMJERNA POGREŠKA' /

Pacijentu u čakovečkoj bolnici dali krivu transfuziju krvi. Sat vremena kasnije dobio je temperaturu...

Image
'NENAMJERNA POGREŠKA' /

Pacijentu u čakovečkoj bolnici dali krivu transfuziju krvi. Sat vremena kasnije dobio je temperaturu...

"Djeca su specifična kategorija pacijenata i različito reagiraju na postupak zbrinjavanja kirurških rana. Naime, kod djece u blizini vitalnih struktura izbjegava se zbrinjavanje klasičnim – kirurškim putem te je potrebno kod svakog zbrinjavanja ozljeda kirurškim šavovima aplicirati i lokalno anestetik, što nadalje nanosi dodatnu bol djetetu s obzirom na to da se isti aplicira iglom. Također, prema navodima stručnih smjernica, cijeljenje rane nakon upotrebe Dermabond ljepila je superiornije u smislu manjeg ožiljka te lakše tolerancije pacijenata, stoga je nadležna liječnica, vodeći se navedenim činjenicama, donijela indikaciju za zbrinjavanje laceracije kože čela navedenim sredstvom", objasnio je ravnatelj bolnice, dr. Igor Šegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema stručnim i praktičnim smjernicama, moguće poteškoće pri zbrinjavanju se osiguravaju zabacivanjem i formiranjem fizičke barijere oko mjesta ozljede kako ne bi došlo do izlijevanja sadržaja u neželjenom smjeru, što se, nažalost, nije učinilo u navedenoj situaciji. S obzirom na navedeno, poduzete su korektivne mjere u smislu upozorenja nadležnoj liječnici na savjesno i odgovorno obavljanje radnih zadataka kako se navedeni propust ne bi više ponovio. Dodatno, organizirat će se edukacije djelatnika OHBP-a o principima aplikacije Dermabond sredstva, kao i prevencije neželjenih događaja koji su, nažalost, mogući kao i kod drugih postupaka u medicini", dodaje se u odgovoru bolnice koji prenosi spomenuti portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo