KAKO JE TO MOGUĆE? / Bjegunac iz Remetinca odabrao iskušanu metodu? Nije prvi put da koriste klima uređaj. Iz Sindikata policije prokomentirali slučaj

Na pitanje, zašto ima tako malo pravosudnih policajaca kaže: 'U tom zatvoru nedostaje 70 policajaca'

9.12.2021.
21:09
VOYO logo

Nakon što je u srijedu navečer u zagrebačkom  zatvoru Remetincu zatvorenik pokušao pobjeći, ali u tome ga je spriječilo što se sapleo u bodljikave žice, član Sindikata pravosudne policije Hrvatske, Željko Rajić, u razgovoru za RTL kaže: "Godinama upozoravamo da se napravi nešto po sigurnosti i ništa". 

Objasnio je kako je jučer zatvorenik pokušao bijeg: „On se tijekom redovite šetnje u jednom trenutku počeo penjati po klima uređajima i rešetkama. Tu je stao, spriječen je, a policajci su zavezali i pozvali vatrogasce da ga skinu jer mi nismo obučeni za takvo nešto. Vatrogasci su ga sigurno skinuli dole. Tu je priča sretno završila“, rekao je Rajić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, ima li pravosudnih policajaca premalo i je li to jedan od razloga zašto je zatvorenik pokušao pobjeći, odgovorio je da na trenutačni broj zatvorenika, nedostaje 70 pravosudnih policajaca. 

Image
NIJE MU PROŠLO /

MUP otkrio detalje pokušaja bijega iz Remetinca: 'Nesretni' bjegunac strani je državljanin, sa zaštitne žice skidali ga policajci

Image
NIJE MU PROŠLO /

MUP otkrio detalje pokušaja bijega iz Remetinca: 'Nesretni' bjegunac strani je državljanin, sa zaštitne žice skidali ga policajci

"To je nemjerljivo (koliko ih je malo op.a). Svaki dan je tako, kako je. Zašto nas je premalo? Vjerojatno zbog premale plaće i više nitko neće raditi taj posao. A on je jako stresan i odgovoran, nije to dječji vrtić. Tu radite s ljudima koji su počinili sve ono što se gleda na televiziji. Ovo je zatvor, nije nikakva bajka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da sindikat neprestano piše resornom ministarstvu, ali da nema sluha za njihove probleme. 

O jučerašnjem bijegu kaže: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to prvi pokušaj, bilo je nego par bjegova. Zadnjih desetak godina njih četiri ili pet puta dogodilo se to da se popnu klima uređaje". Nastavio je da se otada ništa nije promijenilo, da se ne postavljaju nove fizičke preporuke i da je sindikat predlagao da se stavi obična mreža koja bi odbijala zatvorenike da uopće pokušaju bježati. Pitali smo, koliko bi to koštalo?

"Iskreno ne znam, ali 100 tisuća kuna bio bi plafon. Stavite ju i onda zatvoreniku ne bi palo na pamet da to napravi", rekao je naš sugovornik i prisjetio se da je prije dvije godine jedan zatvorenik također pokušao bijeg penjući se preko klima uređaja i da je trebalo dvije godine, uz više sugestija sindikata, da se taj uređaj makne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što kad se zatvorenik popeo? Policajci su krivi…", završio je. 

Recimo i to da se posljednji put na 12 otvorenih radnih mjesta, prijavilo samo sedmero ljudi na mjestu pravosudnih policajaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 12 radnih mjesto javilo se sedam ljudi

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo