Krivo preveli letak / Blamaža turističke zajednice Zadar: Francuzima poručili da u kupaćima mogu svugdje, osim na plažu...

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kako bi ga razumio čim veći broj stranih turista, tekst na plakatima pisan je na pet jezika

19.7.2022.
17:54
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Turistička zajednica Zadra htjela je stati na kraj stranim posjetiteljima koji redovio po staroj gradskoj jezgri hodaju razgolićeni, u kupaćim kostimima, te su odlučili tiskati plakate kojima će ih upozoritina takvo ponašanje.

Kako bi ga razumio čim veći broj stranih turista, tekst na plakatima pisan je na pet jezika. No, na francuskom im se potrkala greška, tako da su Francuzi dobili skroz drugu uputu od namjeravane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako to u Zadru nije službeno zabranjeno, molimo da poštujete ovdašnju tradiciju i kulturu na način da ne nosite samo kupaće kostime kad niste na plaži, pa makar samo i na kratko vrijeme. Zahvaljujemo i želimo vam ugodan odmor u Zadru", piše na hrvatskom jeziku na plakatu.

https://morski.hr/wp-content/uploads/2022/07/tempFileForShare_20220719-103540-e1658219841922.jpg

Foto: Screenshot

No, ta poruka na Francuskom ne zbuči baš tako. Na tom su jeziku zamolili posjetitelje da samo kupaće nose kada su u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako to još nije strogo zabranjeno u Zadru, molimo vas da iskažete svoje poštovanje prema lokalnim kulturološkim običajima i tradiciji tako što ćete nositi samo kupaće kostime kada niste na plaži", poruka je gostima francuskog govornog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo