minsitrica obrazovanja / Divjak se oprašta od politike, otkrila i čime se planira baviti u budućnosti: 'Ispunila sam što sam obećala'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vraća se svojoj akademskoj ulozi

7.7.2020.
11:11
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Sada već, izgleda, bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak oprašta se od svoje uloge. Na svom je Facebook profilu napisala status u kojem objašnjava kako joj nije bio cilj biti ministrica, te kako je sva svoja obećanja i očekivanja ispunila i kako neće više biti u politici.

Image
PREDIZBORNA KAMPANJA /

Blaženka Divjak: 'Treba gledati tko je radio, a ne tko je samo puno galamio'

Image
PREDIZBORNA KAMPANJA /

Blaženka Divjak: 'Treba gledati tko je radio, a ne tko je samo puno galamio'

Njen status prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Zahvaljujem svima Vama koji ste mi posljednje tri godine pružali podršku u uvođenju promjena u obrazovanje i znanost u Hrvatskoj i davali sve od sebe da te promjene zažive.
Ušla sam u Vladu 2017. kao stručnjak u području obrazovanja i znanosti na poziv HNS-a, iako se do tada politikom uopće nisam bavila. Nije mi bio cilj biti ministrica već sam preuzela tu zahtjevnu i odgovornu dužnost u teškim vremenima i ostvarila ono što sam obećala, a to je kurikularna reforma općeg obrazovanja, reforma strukovnog obrazovanja, poticanje izvrsnosti u obrazovanju i znanosti, kao i rekordno ulaganje u obrazovanje i znanost.
Način na koji je sustav obrazovanja odgovorio na krizu uzrokovanu koronavirusom pokazuje da smo uspjeli obrazovanje učiniti sposobnim odgovoriti na izazove i potrebe društva, pa čak i krizne situacije.
Međutim, rezultati parlamentarnih izbora pokazali su da građani očekuju da ministri budu političari s izbornim legitimitetom. Stoga se ja vraćam svojoj akademskoj karijeri i nadam se da će se svi ovi reformski procesi nastaviti. To naravno ne ovisi samo o budućem ministru ili ministrici već i o tome koliko ljudi u sustavu obrazovanja i znanosti žele i bore se za promjene te koliko smo mi kao društvo zreli i odgovorni.
Za neizvjesnu jesen sve je pripremljeno i to omogućuje budućem ministru ili ministrici lakši početak.
Veliki projekt cjelodnevne nastave koji je pripremljen sljedeći je veliki korak i čini se da oko njega postoji široko suglasje te može biti dobar primjer i test kontinuiteta politika u obrazovanju.
Svima želim zdravlja i snage da u ovim teškim vremenima pokažemo zajedništvo i sposobnost da izazove pretvorimo u prilike. BD", napisala je Divjak.

U nešto manje od sat vremena, njen je status prikupio već skoro 400 lajkova, a ni komentara građana nije nedostajalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • "A ja sam već pomislio da će Štromar biti gospodin i prepustiti Vam mjesto kad ono ništa o toga. Eto što ti je kolegijalnost,  ... Uopće mi nije jasno po čemu je taj čovjek zaslužio mjesto u Saboru RH ?  ... Ili ima stvarno veliku rodbinu"
  • "Žao mi je što odlazite...napravili ste u Hrvatskoj nešto što nitko od osamostaljenja nije napravio...nadam se da će netko uvidjeti sav ovaj trud i nastaviti ga dalje. Sretno." 
  • "Smatram da ste učinili maksimalno u datim okolnostima i da ste bili jedan od boljih i kvalitetnijih ministara u bivšoj vladi."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo