pripremaju se za feštu / Bliži se Europsko nogometno prvenstvo: Ugostitelji žele raditi duže, hoće li im Stožer udovoljiti i što im znači sat rada više?

Dok u Stožeru razmatraju prijedloge i zahtjeve ugostitelja - konačna odluka ipak će ovisiti o mišljenju struke. U slučaju utakmica Vatrenih, ključan je - idući tjedan

5.6.2021.
19:04
VOYO logo

Ugostitelji žele raditi duže, jer bliži se Europsko nogometno prvenstvo. 

Hrvatska reprezentacija prvu utakmicu igra dva dana prije prije isteka mjera koje su na snazi, a koje kažu - ključ u bravi kafića mora biti u 23 sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pune tacne i žamor na terasama ugostitelji su jedva dočekali a sad se pripremaju za pravu feštu na otvorenom - utakmice Modrića i Vatrenih na Euru koji počinje za šest dana. 

"Počeli smo sa pripremama, spremamo terasu... Postavit ćemo umjetnu travu, imat ćemo navijački korner, bit će hostese, nagradne igre... Jedan lijep kvartovski đir za ljude s kvarta i svakako pozivamo sve da dođu, da prate Hrvatsku i želimo im sve najbolje", kaže konobar u kafiću Tomislav Šain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno epidemiološke mjere kafićima ograničavaju rad do 23 sata, pa kraj nekih utakmica u kasnijim terminima gosti neće dočekati.

Ključan je - idući tjedan

"Jer utakmice, zadnje utakmice počinju oko 21 sat. U načelu, to traje dva sata jelte to je do 23, ali nekad budu i produžeci i da odmah ne prekidamo ljude. Ako su već tu do 23 sata pod istim uvjetima da ostanu onda i do 24 sata", kaže predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri HOK-u Joso Smolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A drugi dio je da nas se izjednači sa svim ostalim ugostiteljima da možemo raditi svi unutra zato što znate i sami kakvo je vrijeme nepredvidivo, može nam pasti pljusak i to onda za nas opet znači velike gubitke", dodaje vlasnik kafića i član Udruženja ugostitelja Zagreb Ivan Orešković.

Ugostitelji se nadaju da će Stožer mjere koje su na snazi do 15. lipnja, ublažiti tijekom europskog prvenstva. Ili barem dva dana ranije - kada će na Wembleyju Vatreni odmjeriti snage s najvećim rivalom - Engleskom. Navijači su - spremni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li redovno dolazite u kafić pratiti utakmice? Da, da u kafićima najviše. Zašto? Pa najljepša mi je atmosfera i to. Eventualno kod prijatelja", kaže Marko Šuša iz Zagreba.

"Veliki sam fan nogometa i uvijek pratim naše i uvijek je ljepše s ekipom i atmosfera je tu, naravno, jedva čekamo da se to vrati", poručuje Karlo Štrbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da bi trebalo biti i duže jer utakmice su isto i važne i to kako su ti sportaši promovirali Hrvatsku tako će i dalje promovirati i mi moramo to isto i koji puta proslaviti", kaže Marino Krstić.

Dok u Stožeru razmatraju prijedloge i zahtjeve ugostitelja - konačna odluka ipak će ovisiti o mišljenju struke. U slučaju utakmica Vatrenih, ključan je - idući tjedan.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo