ŽUPAN GALIĆ UPOZORIO / Blokiran račun Vinkovačke bolnice: Županija uskače za plaće, sustavno rješenje očekuje se od Vlade

Image
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Ukupni dug Opće županijske bolnice Vinkovci iznosi oko 170 milijuna kuna, od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug

27.7.2019.
17:02
Krunoslav Petric/PIXSELL
VOYO logo

Vukovarsko-srijemska županija osigurat će interventna sredstva za isplatu plaća za srpanj u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici nakon što je toj zdravstvenoj ustanovi blokiran račun zbog duga za isporuku lijekova, poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić na konferenciji za novinare održanoj u subotu u vinkovačkoj bolnici rekavši kako očekuje da Vlada i nadležno ministarstvo nađu riješenja za osiguranje likvidnosti bolnice.

Galić je to najavio na konferenciji za novinare održanoj u subotu u vinkovačkoj bolnici naglasivši kako očekuje da Vlada i nadležno ministarstvo pronađu rješenja za osiguranje likvidnosti. "Kao osnivač i vlasnik vinkovačke bolnice očekujem da u suradnji s Vladom i nadleženim ministarstvom iznađemo rješenja kako bi se uspostavila likvidnost vinkovčke bolnice", rekao je župan Galić podsjetivši kako je bolnica u Vinkovcima bila i u postupku sanacije, no ništa se nije napravilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Galićevim riječima, ukupni dug Opće županijske bolnice Vinkovci iznosi oko 170 milijuna kuna, od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug.

Ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić istaknuo je kako ta zdravstvena ustanova nema problema s nabavom lijekova. "Mi nemamo ni najave da bi moglo doći do prestanka isporuke lijekova koji u bolnicu pristižu redovito", kazao je Šporčić i poručio kako građani ne moraju biti zabrinuti da bi bolnica mogla ostati bez lijekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojašnjeno je kako je do blokade računa bolnice došlo zbog kamata na dug Oktal Pharmi, koje iznose 1,8 milijuna kuna, ali kako ta veledrogerijska kuća i dalje isporučuje lijekove bolnici, kao i ostale veledrogerije te da su blokadom računa u pitanje došle plaće zaposlenicima i plaćanje režijskih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo