NA NJEMU JE MJESEC DANA / Bogata manekenka iz Švedske uzurpirala otok kod Rogoznice: 'Hrvatska je zemlja u kojoj se može raditi što hoćeš'

Image
Foto: Šibenski portal

Sa slučajem Šveđanke koja živi na pustom otoku upoznati su u Lučkoj kapetaniji i komunalnom redarstvu Općine Rogoznica, a intervenirala je i policija

13.6.2022.
18:24
Šibenski portal
VOYO logo

Šveđanka Isabella Viola Lindblom (30) već više od mjesec dana boravi na nenaseljenom otoku Jaz kod Rogoznice. Kako piše Šibenski portal, Šveđanka, koja je svjetski model s popriličnom zaradom, pretvara se da je otok njen te rastjeruje posjetitelje, a s druge strane koristi i plaća usluge onima koji joj čamcima prevoze različite stvari na otok, a navodno je tamo naselila i kokoši.

"Ovo traje više od misec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju", komentirao nam je za Šibenski portal jedan mještanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna mještanka Rogoznice kazala je i kako se priča da Šveđanka govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi što hoće.

Image
Foto: Šibenski portal
Image
Foto: Šibenski portal

Kuće na otoku nema, kažu da spava u mreži razapetoj među stablima te da je naručila i šator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa slučajem Šveđanke koja živi na pustom otoku upoznati su u Lučkoj kapetaniji i komunalnom redarstvu Općine Rogoznica, a intervenirala je i policija.

"Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo. Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje s otoka. Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu jer je otok u vlasništvu države. Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Munchenu razapela šator na nekom trgu pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo", kazala je Anita Živković, načelnica Općine Rogoznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upit o postupanju prema Šveđanki na otoku Jaz Šibenski portal uputio je i Policijskoj upravi šibensko-kninskoj jer je, po informacijama koje ima spomenuti portal, Šveđanka još u subotu boravila na otoku Jaz.

Image
Foto: Šibenski portal
Image
Foto: Šibenski portal

"Izvještavam Vas da smo 7. lipnja postupali prema 31-godišnjoj državljanki kraljevine Švedske te utvrdili da je određeno vrijeme boravila u Republici Hrvatskoj, područje Rogoznice, na otoku Jaz bez prijave bilo kakvog boravka na području Republike Hrvatske i bez dopuštenja nadležnih tijela. Obzirom na navedeno uručena joj je obavijest o počinjenju prekršaja iz čl. 15 Zakona o državljanima država članica europskog gospodarskog prostora, kažnjena je novčanom kaznom te joj je izrečen rok u kojem mora napustiti otok i prijaviti boravak na području Republike Hrvatske. O postupanju je obaviješteno i turističko i komunalno redarstvo općine Rogoznica kao i Veterinarska inspekcija", odgovorio je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Isabelli je malo toga poznato. Rođena je u Göteborgu 27. studenog 1991. Jedan od njezinih prvih manekenskih poslova bio je na modnoj reviji za Venu Cavu u proljeće 2010. Švedska manekenka pojavila se na naslovnici izdanja Votre Beauté Greece iz srpnja 2012. godine. Radila je i modeling za brendove poput Comme Des Garcons.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo