negiraju bilo kakav dug / Bogati i slavni sami plaćaju svoje račune? 'Imam dug prema Bogu i ja sam njemu dužan dušu'

Oprost dugova na hrvatski način, tako bi se mogla nazvati mogućnost koju su u Zagrebu umalo iskoristili i bogataši

31.10.2018.
20:35
VOYO logo

Boban, Zagorec, producent Majetića, tajkuna Kevića... sve jedan imućniji su od drugog. Oni su koji su danas htjeli pričati o svom dugu redom tvrde  - sami plaćamo svoje račune. Tako misli i trgovac oružjem Zvonko Zubak

"Imam jedan dug prema kažem Bogu i ja sam njemu dužan dušu, ništa više. To je sav moj dug koji ja imam, a ako stvarno ima nešto grad prema meni neka danas pošalje račun bit će mu to plaćeno", kaže Zubak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da nije dužan nego misli da je usluge Holdinga dobrano i preplatio. 

"Što se tiče samog smeća ja plaćam 1400 kuna mjesečno. Idemo zadnjih 18 godina pa ćemo vidjet koliko je to novca, a kanta smeća. Sad pitam ja dal' oni meni žele vratit možda 200 000 kuna, ne znam", ističe Zubak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još veći iznos Holding duguje, tvrdi on, Marijanu Šariću, poznatom kao dobri tajkun iz Sesveta.

"Nikakvih Dugova ja Holdingu ne dugujem, ja sam sve platio Holdingu samo Holding meni duguje. Odnosno gospodin Bandić", ističe Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što vam duguju?

"Ja sam imao jedan dogovor, zgrade sam radio i radio sam cestu na svojoj zemlji i bila je napravljena i dogovoreno sa njima negdje oko milijun i nešto tisuća kuna i oni su nakon 20 i nešto godina naplatili ono šta smo mi dogovorili sa pročelnikom da se prebiju dugovi za komunalne naknade", jasno će Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve kaže ima dokumentaciju koja to potvrđuje. 

"Dakle, što se tiče nekakvog vašeg privatnog stana, kuće, tvrdite da su svi računi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nula kuna. Sve plaćeno. Sto posto", poručuje Šarić.

Sve je plaćeno, tvrdi i Zoran Mamić. Samo jedna kuća u Zagrebu ima režije na njegovo ime i danas je, tvrdi, dobio potvrdu da na njegovom imenu nema ni kune duga. Jedini koji priznaje grešku je automobilski as Niko Pulić. Kaže da je čovjek kao i svaki drugi i da i on ima pravo na propust. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinio sam ga što nisam vodio računa da novi vlasnik stana sve prebaci na sebe. Dug od 251 kunu mislim da je opravdan i da sam kriv što nije plaćeno", kaže Pulić.

Nijednu opomenu ili poziv nije dobio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A isto tako mišljenja sam da me je netko trebo i pitat da li ja želim oprost. Ja sam se borio za ovu državu, ja sam puno dao za ovu državu i molim da mi se pošalje dug ja ću ga uredno podmirit", jasno će Pulić.

A umirovljenici koji iz mjeseca u mjesec redovito i bez dana zakašnjenja od svoje crkavice plaćaju režije - njima nitko nikad nije oprostio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo