pogrešna frekvencija / Borbeni zrakoplov HRZ-a iznad Splita izvršio presretanje ukrajinskog putničkog zrakoplova!

Image
Foto: MORH/T. Brandt
Image
Foto: MORH/T. Brandt

Nakon presretanja na području iznad Splita, zrakoplov je uspio uspostaviti radiovezu s nadležnom kontrolom leta te je sigurno nastavio let prema planiranom odredištu, a ispraćen je do granice s BiH

5.9.2019.
19:02
MORH/T. Brandt
VOYO logo

Ukrajinski putnički zrakoplov zbog pogrešno postavljene frekvencije nije se javljao civilnoj kontroli leta, zbog čega ga je presreo borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, navodi se u priopćenju MORH-a. 

"Nakon presretanja na području iznad Splita, zrakoplov je uspio uspostaviti radiovezu s nadležnom kontrolom leta te je sigurno nastavio let prema planiranom odredištu, a ispraćen je do granice s BiH", navodi MORH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o sporom zrakoplovu na srednjoj visini (420km/h, 5500m), tipa AN-26, koji je letio na ruti iz Španjolske (Palma de Mallorca) za Rumunjsku (Bukurešt). 

Temeljem dopuštenja nadležnog NATO zapovjedništva jedan zrakoplov iz Dežurnog borbenog dvojca Hrvatskog ratnog zrakoplovstva angažiran je u zadaći zaštite i nadzora zračnog prostora Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo