kolona sjećanja / Boris Milošević za RTL: 'Ne mogu naći dovoljno snažne riječi da izrazim žaljenje zbog stradanja i boli Vukovara'

Moramo nastaviti živjeti na zajedničkom putu i važno je uspostaviti dijalog na lokalnoj razini, izjavio je potpredsjednik Vlade

18.11.2020.
22:20
VOYO logo

U Koloni sjećanja danas je bio i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava iz redova SDSS-a Boris Milošević. Kaže kako se svojim dolaskom želio pokloniti svim žrtvama Vukovara i poslati poruku pomirenja i poruku tolerancije. S njima je razgovarala Damira Gregoret.

Žaljenje zbog stradanja

''Jučer i danas sam došao u Vukovar s osjećajem dubokog poštovanja prema gradu Vukovaru, prema stanovnicima grada i žrtvama. Ne mogu naći dovoljno snažne riječi da izrazim žaljenje zbog stradanja i boli grada Vukovara i zbog boli koje osjećaju nakon 30 godina oni koji još uvijek traže svoje najmilije, kao i žaljenje zbog toga što je rat učinio u međunacionalnim i međuljudskim odnosima u gradu Vukovaru'', rekao je Milošević za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako danas, kao i prije rata, u Vukovaru žive i građani srpske nacionalnosti.

''Kao i prije rata, tako i danas, jedna trećina građana grada Vukovara su građani srpske nacionalnosti. I zbog toga je važno da nađemo zajednički put, put pomirenja i dijaloga. Važno je da se čuje njihov glas i da se oda poštovanje i žrtvi građana srpske nacionalnosti. I to je bio sav smisao bacanja vijenaca' u Dunav', izjavio je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Na obljetnicu Pada /

Emotivna poruka Bojana Glavaševića: 'To je lekcija koju nas je naučio Vukovar. To je njegova poruka za nas...'

Image
Na obljetnicu Pada /

Emotivna poruka Bojana Glavaševića: 'To je lekcija koju nas je naučio Vukovar. To je njegova poruka za nas...'

Kazao je kako ga kritike nažalost ne čude, ali ponavlja kako moramo naći zajednički put.

''Danas se sjećamo, sutra treba živjeti. Danas se sjećamo, ali vrijeme i život ne čekaju, i zbog mladih, i zbog budućnosti. Moramo nastaviti živjeti na zajedničkom putu i važno je uspostaviti dijalog na lokalnoj razini'', izjavio je potpredsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milošević napominje kako je jučer s njima trebala biti i Radojka Mrkić koja već 29 godina traži svog supruga i koja se obraćala svim institucijama.

''Važno je da se čuje i njena priča. Ona to radi na jedan nenametljiv način, bez gorčine i bez mržnje. Ako može ona, onda mogu i ja'', zaključio je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo