zakašnjele plaće / Radnicima Borova u proizvodnji isplaćena plaća, gradske vlasti traže da se tvrtka prepusti Vukovarcima

Image

Radnicima zaposlenima u proizvodnji u vukovarskome Borovu u petak je sa zakašnjenjem od 15-ak dana isplaćena plaća za veljaču

31.3.2017.
15:06
VOYO logo

Radnicima zaposlenima u proizvodnji u vukovarskome Borovu u petak je sa zakašnjenjem od 15-ak dana isplaćena plaća za veljaču, potvrđeno je iz Uprave Borova koje od Domovinskog rata posluje s teškoćama, a proteklih dana zbog kašnjenja plaća u toj tvrtki reagirale su i gradske vlasti tražeći od Vlade da Borovo prepusti Vukovarcima te su se oglasili i vukovarski HDZ i SDP.

"Tijekom proteklog razdoblja više smo puta isticali problematiku vezanu za Borovo, ali tadašnja Vlada RH na čijem je čelu bila Kukuriku koalicija nije imala ni volje ni znanja riješiti problem", poručili su iz vukovarskog HDZ-a, dodajući kako od Vlade Andreja Plenkovića traže da se hitno riješi teško financijsko stanje kako bi se radnicima osigurala sigurnost radnih mjesta i bolja budućnost te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je komentirajući događaje u Borovu kako gradske vlasti godinama ne dobivaju prave i potpune informacije o stanju u toj tvrtki.

"Tražimo od Vlade da reagira i da Borovo vrati Vukovarcima. Neka radnici Borova i Vukovarci odlučuju što će i kako biti, a vjerujem da bi tvrtka puno bolje radila kada bismo mi njome upravljali. Ako i ne uspijemo, neka to bude zato što smo nesposobni i ne znamo. Isto tako, ako netko i treba ugasiti tvrtku, neka to budu sami Vukovarci", rekao je novinarima Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vukovarskoga SDP-a kritiziraju kašnjenje u isplati plaće radnicima Borova te od Vlade također traže da mu pomognu.

"Znači novca nema ni za njihove minimalne plaće. Pravo na plaću je ustavno pravo, a neisplata plaće je kazneno djelo. Stoga Vlado Republike Hrvatske, obećali ste pomoći Vukovaru, pa vas iz Vukovara podsjećamo, hitno radite na Lex Borovo - to je državna tvrtka", navodi se u priopćenju za javnost vukovarskoga SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo