jasna poruka / Bozanić predvodio misu za poginule i sve stradale u potresima: Pozvao da se organizirano pristupi obnovi

U kardinalovim molitvama našli su se i svi građani koji trpe razne nepogode, osobito nemir i strah, a posebno je molio za mir i za oslobođenje od straha

2.1.2021.
20:20
VOYO logo

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je u subotu sve odgovorne da se organizirano pristupi obnovi od potresa koja, poručio je, traži brzinu, ustrajnost i djelotvorni nadzor kako bi se pogođene zaštitilo od onih koji su uvijek spremni iskoristiti tuđe nesreće.

Bozanić je to poručio s mise koju je na Dan žalosti predvodio u crkvi sv. Ivana Krstitelja na zagrebačkoj Novoj Vesi za sve poginule i stradale u nedavnom potresu koji je pogodio dio naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mukama ogromne tragedije koja je zahvatila dijelove naše domovine želimo večeras biti duhom blizu svima koji su u tjeskobi i strahu, koji trpe zbog onog što ovih dana proživljavaju", rekao je kardinal u propovijedi.

Boga molimo, kazao je, da podari vječni pokoj poginulima, brzi oporavak ranjenima, a svima hrabrost da ojačamo nadu i da se ne predamo malodušju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
spojio ih rtl /

Aco Petrović mladu majku vidio u našem izvještaju, pa do nje i stigao: Uz razrušen dom njene obitelji postavio mobilnu kućicu!

Image
spojio ih rtl /

Aco Petrović mladu majku vidio u našem izvještaju, pa do nje i stigao: Uz razrušen dom njene obitelji postavio mobilnu kućicu!

"Molimo za poginule i ranjene, očitujmo molitveno zajedništvo sa svim stradalima koji su ostali bez krova nad glavom koji su od jednom našli na ulici ili u dvorištu pokraj srušene kuće, koji su ostali bez doma, crkve, škole, zgrada u kojima su bile smještene društvene, uprave i kulturne ustanove".

U kardinalovim molitvama našli su se i svi građani koji trpe razne nepogode, osobito nemir i strah, a posebno je molio za mir i za oslobođenje od straha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da, uz molitvenu, treba očitovati i karitativnu solidarnost jer naša braća i sestre trebaju našu pomoć te dodao da se ta pomoć već i očitovala, a za koju je molio da ne stane.

Posebno je spomenuo mlade koji su sa svih strana Lijepe naše i susjednih zemalja, samoinicijativno i bez posebnog poziva, pohrlili da pomognu ljudima u potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj zadivljujući glas solidarnosti opet je pokazao koliko dobra nosimo u sebi a koji je ponovno postao vidljiv u nesreći koja nas je pogodila. Teško je nabrojiti sve službe koje su ovih dana na djelu, počevši od vojske i policije i redom u Sisku, Glini i okolnim mjestima i selima", rekao je.

Pozvao je sve, posebno one odgovorne da se organizirano pristupi obnovi koja traži brzinu, ustrajnost i djelotvorni nadzor kako bi se pogođene potresom zaštitilo od onih koji su uvijek spremni iskoristiti tuđe nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok postavljamo pitanje što nam poručuje gospodin ovim žalosnim događajima, molimo za nadu da nam je Bog učvrsti, da taj dio naše domovine Hrvatske koji je u nedavnoj prošlosti prošao kroz razna iskušenja obnovom ohrabren započne živjeti novim životom", naglasio je Bozanić.

Na misi na kojoj je kao poseban izaslanik predsjednika Vlade bio ministar Gordan Grlić Radman, Bozanić je izrazio solidarnost sa sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je danas Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u potresu koji je 28., i posebno 29. prosinca 2020. pogodio Sisačku biskupiju, posebice područje Petrinje, Siska i Gline.

Među sedmoro poginulih hrvatskih građana je djevojčica stradala u Petrinji, dugogodišnji orguljaš u Žažini te petoro ljudi stradalih u Majskim Poljanama, dok je ozlijeđeno više desetaka ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres je bio toliko jak da je napravio štete i u Zagrebačkoj nadbiskupiji te na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, rekao je Bozanić.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo