OGLASILA SE I POLICIJA / Božinović brani Medveda: 'Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on sigurno nije'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kaže da nije sam ministar Medved slao zapis MUP-u, nego je to učinilo Ministarstvo branitelja

21.6.2022.
13:45
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je prije sjednice Vlade slučaj ministra branitelja Tome Medveda i natpise o njegovom prelasku granice.

Naime, kako je objavio portal Telegram, zbog njega će se najmanje jedan policijski službenik naći pred stegovnim sudom zato što je ministar morao čekati u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved je za Jutarnji list kazao da je sve laž.

Image
BIZARNO /

Medved morao kao i drugi čekati na granici, tražili ga i dokumente. Sada zbog toga policajac ide na stegovni sud

Image
BIZARNO /

Medved morao kao i drugi čekati na granici, tražili ga i dokumente. Sada zbog toga policajac ide na stegovni sud

"Očito u današnje vrijeme dovoljno je jednom poslati lažnu poruku, a onda moraš sto puta na nju odgovarati s istim tim tezama. Istina je da mene kolega Medved nije nazvao, istina je naravno ni da se žalio na postupanje policije, a kamoli da bi sugerirao neko kažnjavanje. Policija ima, ne samo naša, nego sve policije imaju prioritetni prijelaz, i ja često putujem vani i znam što je prioritetni prijelaz granica. U Hrvatsku dužnosnici iz susjednih i drugih zemalja imaju prioritetni prijelaz, a to znači kontrolu koja se odvija na jedan prioritetan način te se ne čeka u redu. Bilo da je to dužnosnik iz Austrije, Slovenije, to je jedna redovita procedura", kaže Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je činjenica je to da je kolega Medved čekao u redu, prešao je granični prijelaz, ne prioritetno i zbog toga policija provodi određeni postupak zbog sebe, naravno i zbog potpredsjednika Vlade, ali to je naš posao. Policija je jedina državna služba koja je 24 sata stalno u nekoj interakciji s građanima, s dužnosnicima, s migrantima i mi zbog sebe moramo provjeravati sve situacije koje eventualno nisu odrađene onako kako bi trebalo biti i koliko mi je poznato - to se radi", tvrdi Božinović.

Zatim je stao u obranu Medveda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se radi o dužnosniku hrvatske Vlade, koji je uredno iako nije morao i nije trebao u okviru svih postupaka koji postoje u hrvatskoj policiji, uredno je čekao red, i kad je ulazio i kad je izlazio, ništa nije tražio za sebe i sad odjednom ispada da netko tko je skroman mora se braniti zbog svoje vlastite skromnosti, a potpredsjednik Medved to je", poručuje ministar.

Kaže da nije sam ministar Medved slao zapis MUP-u, nego je to učinilo Ministarstvo branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo branitelja koliko je meni poznato nije ministar, da je pisao ministar onda bi valjda pisao meni. Ja mislim da su se oni samo raspitivali kakva je procedura i jesu li možda oni pogriješili u toj najavi i nakon toga je policija utvrdila u ovoj fazi da je moguće da je došlo do određenih propusta od strane policije. Meni je žao da je toliko pozornosti ovo izazvalo, žao mi je da u sustavu unutarnjih poslova je moguće da je netko napravio grešku, nije ona ogromna, ali mi moramo reagirati na sve takve situacije kako nam se ne bi događale u budućnosti", objašnjava Božinović.

Kaže da je hrvatska policija, a pogotovo granična ocijenjena kao jedna od najboljih u Europi. Iz policije poručuju kako još uvijek nije pokrenut disciplinski postupak protiv ijednog službenika niti postoji zahtjev za njegovim pokretanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara zašto se onda službenika stavlja pred stegovni postupak, kaže da on ne zna ništa o tome, već da policija provodi određeni postupak kako bi se utvrdile sve činjenice.

"Siguran sam da ovo ne bi izazvalo toliku pozornost da to nije potpredsjednik Vlade. Potpredsjednik vlade koji je čekao uredno, a nije morao, zbog pravila koja postoje ne samo u Hrvatskoj nego svuda, koji se na ništa nije žalio, koji nije tražio nikakvu intervenciju, skroman kao što i je, zbog toga je očito ovaj interes, ali mislim a tu nema razloga za neki poseban interes. Meni je žao uvijek ukoliko policijski službenik napravi nekakav propust u radu, vidjet ćemo što će pokazat", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je na pitanje novinara je li prioritetni prolaz uvijek nužan, rekao da kao što se vidi iz primjera potpredsjednika Vlade - to nije nužno te se može čekati.

"Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on sigurno nije", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo