Na mostu je vrlo živo / Božinović na Twitteru slavi slab promet kroz Neum, kod Pelješkog mosta – zapeo prvi kamion

Image
Foto: MUP RH

Već prvog dana preko mosta su prešle tisuće vozila. Ministar unutarnjih poslova objavio je za koliko je odmah pao promet preko GP Klek

29.7.2022.
8:44
MUP RH
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je jutros na Twitteru podatak o trenutnom oštrom padu prometa kroz Neum kao direktnu posljedicu otvaranja Pelješkog mosta za vozila:

"Dva dana nakon otvaranja Pelješkog mosta za promet, u jeku turističke sezone, broj putnika na GP Klek manji je za 42% u odnosu na prošli tjedan. To je potvrda koliko nam je izgradnja mosta bila nužna, ne samo za naše ljude, već i strane turiste u Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao ilustraciju u postu je objavio fotografiju prometnog policajca na službenom motociklu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu smo prenijeli informaciju Hrvatskih cesta da je tog dana već do 11 sati preko mosta prešlo nešto manje od 3000 vozila, pa se očekivalo da bi do kraja dana promet mogao doseći i 12.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, već prvog dana iz Hrvatskih cesta su se potužili da su se ljudi počeli ponašati neodgovorno, konkretno, da su trčali preko mosta iza ograde, unatoč tome što most nije otvoren za pješake.

Jučer navečer na Prometnim zgodama i nezgodama na Facebooku objavljena je vijest i o prvom pravom incidentu u prometu na Pelješkom mostu. Bila je riječ o kamionu koji je zapeo o stupiće na odmorištu na ulazu na most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo