ISTRAŽUJU BROJ METAKA / Božinović ne želi spekulirati o kraju pandemije. 'Sukob navijača i policije? Ne vidim zašto se ne bi objavilo'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Smatra i kako ne vidi problem da se objave i snimke sukoba policije i navijača, ako ne pokazuju ništa novo

3.6.2022.
13:40
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u petak kako ne bi spekulirao o proglašenju kraja pandemije koronavirusa dodajući da o tome odluku donosi Vlada RH na prijedlog ministra zdravstva.

"Činjenica je da osim nekih minimalnih mjera u sustavima zdravstva i socijalne skrbi praktički više nema ograničenja, što ne znači da virusa više nema jer naši sugrađani i dalje podliježu toj bolesti", rekao je ministar u Policijskoj akademiji nakon primopredaje novonabavljenih vozila za policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe i kako nije siguran da je itko pa ni Svjetska zdravstvena organizacija proglasila kraj pandemije. "Ovo ljeto dočekujemo u dobroj mjeri rasterećeni od onoga što smo imali posljednje dvije godine i nadamo se da jesen neće biti izazovna", tvrdi.

Image
do 30. lipnja /

Hrvatska ljekarnička komora: Produžuje se obveza nošenja maski u zdravstvenom sustavu

Image
do 30. lipnja /

Hrvatska ljekarnička komora: Produžuje se obveza nošenja maski u zdravstvenom sustavu

Koliko metaka je ispaljeno na navijače?

Prokomentirao je tom prilikom i sukob policije s navijačima Hajduka prije gotovo dva tjedna na autocesti A1 kod odmorišta Desinec pa rekao da će izvješće stručnog tima i unutarnje kontrole MUP-a pokazati koliko je policija ispalila metaka nakon sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome će MUP-ovi stručni timovi obavijestiti DORH, a ne vidim razloga da se podaci o broju ispaljenih metaka ne iskomuniciraju javno", rekao je.

Upitan za snimke sukoba policije i navijača, Božinović je kazao da je dio njih već objavljen te da se oni koriste u sudskim procesima koji teku i u kojima odlučuju sud i tužiteljstvo. "Ne vidim problem da se objave snimke koje ukazuju na nešto novo", rekao je dodajući da on ne zna koliko je metaka ispaljeno jer bi to značilo da je involviran u istražne radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici u petak poslijepodne bi trebalo odlučiti o žalbama na određivanje pritvora navijačima Hajduka čiji odvjetnici traže da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza.

Prihvati li sudsko vijeće prijedloge branitelja da se istražni zatvor njihovim branjenicima zamijeni mjerama opreza poput redovitog javljanja u policijsku postaju i zabrane odlazaka na nogometne utakmice, dio ili svi navijači mogli bi u petak izaći iz istražnih zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 31 punoljetnom muškarcu i 11 mlađih punoljetnika koji su pritvoreni odlukom sutkinja istrage velikogoričkog Županijskog suda zbog sumnja da su u skupini od oko 250 do 300 pripadnika Torcide, nakon subotnje utakmice u Zagrebu, zaustavili promet na autocesti A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji gdje su nasrnuli na policajce.

Pritom su na policajce bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana kada je policija upotrijebila vatreno oružje.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo