nakon sjednice vlade / Božinović o istrazi USKOK-a i visokorangiranom policajcu: 'On je već udaljen iz službe'

Ministar Primorac govorio je o uštedama, a ministar Božinović o slučaju policajca koji je odavao tajne

28.7.2022.
14:37
VOYO logo

Nakon današnje sjednice Vlade, neki od ministara stali su pred novinare kako bi prokomentirali donesene odluke. Podsjetimo, na sjednici Vlade ministar Filipović je rekao kao Vladine smjernice uštede idu prema toma da maksimalna temperatura grijanja kada počne ogrjevna sezona bude 21, a sugerira se da temperatura hlađenja ne treba biti niža od 25 stupnjeva.

Tako je ministar Marko Primorac rekao da je kod njih temperatura klima uređaja na 26 ili 27 stupnjeva već neko vrijeme, no kako to nije uzrokovano samo aktualnom situacijom, nego je to dugogodišnje ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac je napomenuo kako njegov šogor radi u Njemačkoj kao kardiolog i kako je on i prije donošenja ovih mjera prenosi ta znanstvena iskustva. Rekao je kako svoj godišnji neće iskoristiti u komadu, već da će on biti isprekidan aktivnostima.

''Bit ću negdje u južnoj Dalmaciji'', kazao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vlada je danas donijela odluku o prihvaćanju pisma koji se upučuje zahtjev za pristupanje RH europskom stabilizacijskom mehanizmu. To je međuvladina organizacija, članice euro područja su članovi tog mehanizma. Do sada je u temeljni kapital uplaćeno 705 milijardi eura'', rekao je Primorac.

Pojasnio je kako se taj novac koristi za pokriće visokog kreditnog rejtinga, kojim se pomaže zemljama koje upadnu
u finacijske poteškoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina otkriveno je pet otkrivanaj službene tajne

Ministar Božinović komentirao je slučaj Damira Ostermana rekavši kako je riječ o fazi u kojoj policija u koordinaciji s USKOK-om provodi izvide.

''Ja vam tu ništa konkretnije ni kada govorimo o imenima niti mogu niti smijem reći'', rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče policijskog službenika, on je već udaljen iz službe kako ne bi utjecao na daljnji tijek postupka", dodao je Božinović.

Image
namještanje natječaja /

USKOK podignuo optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Požege i policajaca koji su mu odavali tajne podatke

Image
namještanje natječaja /

USKOK podignuo optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Požege i policajaca koji su mu odavali tajne podatke

"Naravno da nije nikome drago kad se ovakve stvari događaju, no kad se događaju, onda je pozitivno da se otkrivaju. Sustav kontrole mora biti zaštićen od kompromitacije, ako se dogodi - onda se reagira učinkovito i blagovremeno, a dalje slijedi ono što je u nadležnosti USKOK-a", rekao je i dodao da nacionalna sigurnost nije ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednjih godina otkriveno je pet otkrivanja službene tajne, vidjet ćemo što će se dogoditi. Sustav je stabilan i čvrst i nacionalna sigurnost nije ugrožena. Bila bi da to prolazi mimo nas i nitko to ne detektira", kazao je ministar Božinović.

Novinari su ga upitali zabrinjava li ga ovakva situacija kaže kako bi ga brinulo da službe krim policije i unutarnje kontrole, u suradnji s državnim odvjetništvom i USKOK-om to ne detektiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče MUP-a i policije,godišnje se provodi oko 400 disciplinskih postupaka. Samo to govori kako su policijski službenici pod stalnim nadzorom, što je i normalno, da se kontrolira", kazao je Božinović. 

"Ljudi su ponekad najslabija karika, pogotovo kad govorimo o koruptivnim djelima. To nisu djela koja će netko prijaviti, do njih se može doći jedino istraživačkim traganjem policije i državnih službenika", komentirao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović pozvao građane da hodaju i koriste bicikle

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović  kazao je EU je dogovorila da će sve članice uštedjeti 15% plina.

''Uređaje treba isključiti iz napajanja jer oni troše energiju i kad nisu upaljeni", rekao je Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović je pozvao je građane da hodaju gdje je to moguće, da koriste javni prijevoz i bicikle.

Komentirao je i Milanovićevu izjavu kako nema smisla smanjiti hlađenje. Prema Filipovićevim riječima ovo su smjernice koje su napravili stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skladište plina je trenutno na 51% i puni se maksimalnim kapacitetom. Do početka sezone će biti na 90%, kako je planirano", rekao je Filipović.

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo