NAKON PORAZA / Božinović o porazu Grabar-Kitarović: 'Provest ćemo analize radi pronalaska razloga, a ne krivca'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Ulagali smo sve napore da naša kandidatkinja postigne uspjeh', poručio je Grlić Radman

6.1.2020.
13:37
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da će u HDZ-u provesti analize nakon predsjedničkih izbora radi pronalaska razloga, a ne krivca, kako se iste pogreške ne bi ponovile i na parlamentarnim izborima.

"Mi ćemo provesti analize sa svrhom pronalaženja ne krivca, nego razloga. Sigurno da razloga ima više. Cilj tih analiza i zaključaka jest da izađemo jači iz svega, da ono što se pokazalo kao možda neki nedostatak u ovoj kampanji, ne ponovimo i na parlamentarnim izborima", rekao je Božinović uoči svečanog prijma u povodu pravoslavnog Božića koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izgubila na ovim predsjedničkim izborima, Božinović ne smatra da će unutarstranački izbori biti kraj za aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

"Andrej Plenković izvukao je HDZ iz potpuno izgubljene situacije 2016. godine, ne samo da ga je konsolidirao u organizacijskom smislu već je dobio parlamentarne, lokalne i većinu na europskim izborima. Ovo su također izbori u kojima se angažirao, ali ovo su jednako tako i personalni izbori", kazao je Božinović koji je i međunarodni tajnik HDZ-a.

Grlić Radman: Ulagali smo sve napore da naša kandidatkinja postigne uspjeh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Grlić Radman izjavio je u ponedjeljak kako su ulagali sve napore, osobito predsjednik HDZ-a, da njihova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović postigne uspjeh, ali da pobjednik može biti samo jedan.

"Ulagali smo sve napore, osobito predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, da naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović postigne uspjeh, rekao je Grlić Radman dodavši kako je u životu tako da može biti samo jedan pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad pogledate rezultate, predsjednica je bila jako blizu. Mi ćemo napraviti analize, ocijeniti sve aspekte i vidjeti je li moglo biti bolje i u čemu se pogriješilo", rekao je Grlić Radman uoči svečanog božićnog prijma Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Smatra kako za rezultate na predsjedničkim izborima nitko u stranci nije pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o mnogo pretendanata na mjesto predsjednika HDZ-a, Grlić Radman  je napomenuo kako je demokratsko pravo posvuda u demokratskom svijetu da bude što više osoba koje pretendiraju na mjesto predsjednika.

"Ja podupirem predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su vaše tvrdnje", rekao je na novinarsko pitanje traje li u HDZ-u od sinoć "bratobilački rat". "Nema drame, u HDZ-u ima mjesta za svakoga", poručio je. 

Smatra kako Plenkovićeva pozicija u HDZ-u nije ugrožena jer svatko tko promišlja, tvrdi, vidjet će da "mi u ovom trenutku nemamo boljega premijera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba gledati i vanjskopolitičku poziciju Hrvatske, a mi jako dobro stojimo, rekao je i dodao kako nije samo pitanje voditi jednu stranku nego i državu te promicati hrvatske nacionalne interese u Europi i svijetu.

U stranci, kao i u životu i obitelji, uvijek imate nezadovoljnih i zadovoljnih, odgovorio je na pitanje ima li nezadovoljnika u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo