Ne zna tko je uhićen!? / Božinović objavio mjere za putovanje bez ograničenja, o akciji USKOK-a kaže: 'Nemam potvrdu tko je uhićen'

Novinari su ga zatrpali pitanjima nakon užeg kabineta Vlade

30.6.2021.
12:51
VOYO logo

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade pred novinare je izašao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Tema su bile u prvom redu digitalne covid potvrde, koje se na granicama EU-a počinju primjenjivati od 1. srpnja:

"Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku", kazao je, "Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan brzi test ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za PCR test, kazao je, primjenjivat će se pravilo da vrijedi 72 sati nakon obavljanja.

Odluka o ovakvom režimu prelaska granice vrijedi do 15. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je dalje da će se digitalne potvrde o covid statusu koristiti i u klubovima, na koncertima, općenito na raznim manifestacijama i drugim okupljanjima više od 100 ljudi.

"Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i covid digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO i sve njegove podružnice na stranicama e-Građani i kada dođete na testiranje, da tih 15 minuta koliko se čeka, možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i za strane državljane", kazao je dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
jedno od uhićenja /

VIDEO/FOTO Nakon što je policija pretražila kuću glavnog ravnatelja HRT-a, s Bačićem stigla u zgradu gdje mu pretresaju ured

Image
jedno od uhićenja /

VIDEO/FOTO Nakon što je policija pretražila kuću glavnog ravnatelja HRT-a, s Bačićem stigla u zgradu gdje mu pretresaju ured

Lokalna okupljanja, dodao je, kontrolirat će lokalni stožeri civilne zaštite:

"Onaj tko organizira, treba mu biti u interesu da se održi tradicija, ali s druge strane da se ne dozvoli da bilo koja od tih manifestacija postane žarište koronavirusa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i to je li ministar zabrinut da bi navijači po povratku iz Kopenhagena s utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske mogli stvoriti nova žarišta covida.

''Ne znam koliko i kako su se gore ponašali. Ako se nisu ponašali u skladu s preporukama, onda se može dogoditi. Mi se nadamo da nećemo'', ostavio je to otvorenim Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za aktualna uhićenja koja provodi USKOK, ministar je rekao da je "policija neovisna u radu", podsjetio je na uhićenja zbog korupcije tijekom prošle godine, a za konkretna uhićenja određenih osoba sada rekao je da "nema što posebno komentirati":
"Nemam potvrdu o osobama koje su uhićene."

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo