petrov za rtl danas / 'Ne smije se dogoditi situacija da već sada kupnja Agrokora bude privilegirana za neke strane kompanije'

U RTL-u Danas ugostili smo Božu Petrova koji nam je odlučio komentirati svoj stav i strategiju Mosta što se tiče pada Agrokora

11.4.2017.
19:09
VOYO logo

MOST ne odustaje od kaznenog progona Todorića, koji je danas izbrisan i s internetske stranice tvrtke. U RTL-u Danas ugostili smo Božu Petrova koji nam je odlučio komentirati svoj stav i strategiju Mosta što se tiče pada Agrokora.

Kako ste doživjeli poruku premijera da neće dopustiti korištenje represivnog aparata u predizborne svrhe? Pokušavate li to učiniti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema govora o tome da se na bilo kakav način može dopustiti da se represivni aparat koristi u političke svrhe. Ne postoji vrijeme u kojem se istrage mogu provoditi ciljano, istrage se provode kada za to postoje elementi. I prije izbora i nakon i tijekom izbora. Ako postoji sumnja. Ono što želim naglasiti - sigurno neće biti politički motiviranih istraga, a niti zaštite koju su neki uživali zadnjih 20 godina.

Imate li osjećaj da vi u Mostu i HDZ-ovci razmišljate na isti način, da ni oni nemaju ništa protiv da se stvari raščiste do kraja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je gospodin Plenković iz opreza progovorio na takav način, a ne da opstruira bilo kakvu istragu. Svima bi nam trebalo biti u interesu rasvjetliti situaciju oko Agrokora.

Zašto ste čekali noć uoči izglasavanja Lex Agrokora da podnesete prijavu? Zašto to niste učinili ranije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bila noć prije izglasavanja zakona o Agrokoru, bilo je to sigurno tjedan dana prije. U trenutku kada su se u medijima pojavile špekulacije, kao građanin, da namjerno ne bih miješao svoju sadašnju poziciju, prijavio sam sve ono o čemu se pisalo u medijima.

Zalažete se da hrvatske kompanije sudjeluju u kupnji Agrokora. Koje bi to bile kompanije? Npr. da Podravka kupi Ledo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato što smo kao zajednička vlada donijeli zakon, zato je gospodarski sustav očuvan. Uspjeli smo reagirati na vrijeme, dobavljači će dobiti financijska sredstva, radnici plaće, a Todorića nema u Agrokoru. Druga faza je restrukturiranje, drago mi da je Ramljak istaknuo da će imati brifinge s novinarima. Najvažnije je da hrvatske kompanije trebaju biti konkurentne na tržištu, da imaju mogućnost natjecati se. Ne smije se dogoditi situacija da već sada bude privilegirano za neke druge strane kompanije.

Prihvaćate li i u jednoj opciji mogućnost da se Ivica Todorić vrati na čelo kompanije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, jer je Todorić doveo do ovog stanja. S obzirom na dugovi Agrokora premašuju vrijednost tvrtke, ne postoji način da se on vrati. Ovaj zakon nije pisan za Todorića nego očuvanje gospodarskog sustava.

Vaše mišljenje o ministru financija - SDP traži njegov opoziv - vi u Mostu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vidimo razlog zašto bismo tražili opoziv ministra Marića, s obzirom na informacije s kojima sad baratamo.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo