Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
jedini kandidat

Branimir Glavaš zamijenio Dragana Vulina na čelu HDSSB-a

Na konferenciji za novinare, nakon sabora, Glavaš je izvijestio kako je za predsjednika izabran javnim glasovanjem, jer nije bilo drugih kandidata

Image

Branimir Glavaš

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Hina/ 8.10.2017. u 15:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na izvanrednom izbornom saboru HDSSB-a u nedjelju je u Osijeku za predsjednika stranke izabran utemeljitelj HDSSB-a i saborski zastupnik Branimir Glavaš, a 229 nazočnih na saboru je izabralo i druga stranačka tijela.

Izvanredni sabor je održan nakon što su, potkraj lipnja, dotadašnji predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i njegov zamjenik Karlo Šatvar podnijeli neopozive ostavke na stranačke dužnosti i članstvo u stranci, a Glavaša prozvali za višemjesečne napade na tadašnje stranačko vodstvo.

Na konferenciji za novinare, nakon sabora, Glavaš je izvijestio kako je za predsjednika izabran javnim glasovanjem, jer nije bilo drugih kandidata.

Sabor je izabrao i druga stranačka tijela, poput Glavnog odbora, za čijeg je predsjednika izabran Josip Salapić, a politički tajnik stranke je Ivan Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glavaš također dodaje da je imenovan 51 povjerenik stranke za jedinice lokalne samouprave u pet slavonskih županija, dok su prije raspuštanja općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranačkim ograncima bile 'pokrivene' 64 jedinice lokalne samouprave u Slavoniji i Baranji.

Ponovio je kako će povjerenici, kao budući nositelji stranačkih aktivnosti, biti potpuno samostalni u radu na svojim područjima, moći će imenovati članove svoga Povjerenstva i sastavljati izborne liste, a odgovarat će predsjedniku stranke i Izvršnom odboru.

Upravo se čita

Image
utrkivali se?

Tešku prometnu nesreću u kojoj je kraj Mostara poginula obitelj skrivili hercegovački tajkun i sin tajkuna?

Glavaš je izvijestio da je izvanrednom saboru nazočilo 229 članova s pravom glasa, a stranka ima još oko 150 članova, koji su obavili reviziju članstva od kraja rujna do danas, ali nisu bili nazočni Saboru, odnosno da ovoga trenutka HDSSB ima u članskom registru oko 370 članova.

Glavaš: Novi članovi HDSSB-a samo uz dva supotpisa preporuke  

Podsjetio je kako se od danas u stranku ne može upisati nitko bez dva supotpisa preporuke članova HDSSB-a, o čemu odlučuje Izvršni odbor, a mogućnost povratka u HDSSB pruža se i isključenim članovima koji, godinu dana nakon isključenja, zahtjev za povratak mogu podnijeti Časnom sudu, a konačnu odluku donosi Izvršni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dodao je kako je podnio izvješće o radu HDSSB-a u proteklih 12 godina, u kojem je, kako tvrdi, iznio neke pojedinosti o problemima unutar stranke koje širem članstvu nisu bile poznate te da je početna pozicija s koje HDSSB kreće nakon održanog izbornog sabora za njega "zadovoljavajuća i optimistična".

"HDSSB je teško ranjen, ali sam duboko uvjeren da će ozdraviti i stati na svoje noge, jer za to imamo dovoljno vremena", ustvrdio je Glavaš.

Na upit novinara odgovorio je da se na stranačkom saboru nije raspravljalo o koalicijama koje HDSSB ima na državnoj i županijskoj razini, već je stranački izvršni odbor ovlašten da donese konačnu odluku o sudjelovanju u vladajućoj većini u Hrvatskom saboru.

Hina/ 8.10.2017. u 15:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dva pucnja i kraj

Čovjeku kraj Zagreba netko je ubio psa. Zaplet je nastao kada su lovci lagali da su slučaj prijavili policiji…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba