Zbog zastupnikovih izjava / Branitelj tužio Pupovca za duševne boli: 'Loše sam, imam nesanicu i doktor me uputio psihijatru'

Image
Foto: PIXSELL

Branitelj Sertić kazao je kako mu se stanje pogoršalo nakon što je Pupovac javno istupio u medijima

30.8.2019.
18:10
PIXSELL
VOYO logo

Profesor kineziologije i hrvatski branitelj Stjepan Sertić na Općinskom sudu u Vinkovcima tužio je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca za nanošenje duševne boli zbog kojih se, kaže, posljednjih dana nalazi u teškom psihičkom stanju, javljaju Novosti. 

Sertić je kazao kako mu se stanje pogoršalo nakon što je Pupovac javno istupio u medijima. Njegov istup smatra govorom mržnje kojem je cilj pozivanje na podjele među građanima Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također smatra da je Pupovac iznio neistinu o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima i da tako čini veliku štetu Hrvatima i Hrvatskoj. Osobito mu smeta, istaknuo je branitelj za Novosti, to što tuženi u posljednje vrijeme iznosi neistine navodeći da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistočne Europe kao i to što suvremenu Hrvatsku uspoređuje režimom NDH.

Od Pupovca traži 50.000 kuna

"Gospodin Pupovac je kao zastupnik u Saboru Republike Hrvatske prisegnuo da će poštovati njezin Ustav i zakone i pridonositi boljitku svih njezinih građana, bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost i da će Hrvatsku u svijetu predstavljati kao samostalnu i suverenu državu, što on ne čini, već svojim političkim djelovanjem širi mržnju među građanima, vrijeđa Domovinski rat, hrvatske branitelje i sve svoje neistomišljenike. Zbog govora mržnje i iznošenja laži o Domovinskom ratu i neistinitih tvrdnji u kojima Republiku Hrvatsku uspoređuje sa zloglasnom NDH, osjećam se loše, ne mogu normalno funkcionirati, razdražljiv sam, osjećam se poniženo i rastreseno, patim od nesanice. Zbog svega gore navedenoga gospodin Pupovac je povrijedio i moju osobnost, sukladno čl. 1048 Zakona o obveznim odnosima i stoga sam ga odlučio tužiti", objasnio je branitelj i profesor Sertić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je zbog trenutnog zdravstvenog stanja posjetio liječnika koji ga je uputio na psihijatrijski tretman. Od Pupovca sudskom tužbom traži 50.000 kuna. Kaže da je novac u ovoj priči sporedna stvar i da će cjelokupan iznos, ako sud presudi u njegovu korist, donirati Udruzi osoba s invaliditetom “Bubamara”.

"Imam informacije da će još neki branitelji i braniteljske udruge postupiti kao i ja jer svima je već dosta takvih postupaka od strane određenih osoba. Imam puno prijatelja Srba, prekrasnih ljudi i nemam ništa protiv njih, ali imam protiv govora mržnje i širenja neistina i tome moramo stati na kraj", poručio je Sertić za Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo