Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
traže sastanak

Branitelji se obrušili na Divjakicu zbog Domovinskog rata: 'Kurikulum povijesti je protuhrvatski'

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u odgovoru na braniteljsku reakciju navodi kako je kurikulum povijesti 'u skladu s Deklaracijom o Domovinskom ratu'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Vijesti.hr/ 12.5.2018. u 10:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dio braniteljske populacija koja je izrazito nezadovoljna novom inačicom kurikuluma povijesti, tražit će od ministra Tome Medveda da u u Ministarstvu hrvatskih branitelja organizira sastanak na koji će, uz pripadnike braniteljskih udruga, biti pozvani povjesničari, ali i Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine, otkrio je to za Slobodnu Dalmaciju. Braniteljski portal, odnosno njihovo uredništvo i znanstveni tim, ovih je dana objavio analizu kurikuluma povijesti nazvavši ga, među ostalim, "protuhrvatskim", "prevarom i subverzijom", da je njime "Hrvatskoj ukradena povijest" i slično, a sve zbog toga jer, tvrde, u njemu praktički nema povijesti Domovinskog rata koja se u osnovnoškolskim knjigama spominje jednom, a u srednjim školama izrijekom nijednom.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u odgovoru na braniteljsku reakciju navodi kako je kurikulum povijesti "u skladu s Deklaracijom o Domovinskom ratu, prošao je stručnu i javnu raspravu te je recenziran od strane stručnjaka iz HAZU-a i Bavarskog državnog ministarstva obrazovanja i kulture, znanosti i umjetnosti". 

"Svi dokumenti javno su dostupni na web-stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno prijedlozima recenzenata, za sada su dorađeni kurikulumi za peti razred osnovne škole i prvi razred srednje škole koji idu u eksperimentalnu provedbu", odgovorili su Slobodnoj Dalmaciji iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 12.5.2018. u 10:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba